01.11.2005
 Mit: Sînt adepte ale dietei Atkins sau The Zone şi ar prefera să moară decît să pună gura pe carbohidraţi.

Jessica Simpson nu e singura celebritate care a renunţat la beneficiile dietei Atkins. Majoritatea starurilor obsedate de propria greutate sînt astăzi mai preocupate de doza justă de calorii şi au început să consume alimente bogate în carbohidraţi safe, gen pîine albă, orez brun sau fructe.


 Mit: Nici un star hollywoodian nu are celulită.

Reese Witherspoon a recunoscut că are, şi nu e singura. Din fericire, s-au inventat hainele. Iar dacă trebuie să apari ceva mai decoltată pentru o copertă de revistă sau scenă de film, nici o problemă. Graţie tehnicii de retuşat digital, pot dispărea kilograme bune, darămite cîteva miligrame de celulită...


 Mit: Sînt slabe pentru că practică fie yoga, fie Pilates.

Antrenorii spun că şedinţele intensive de yoga sau Pilates au ca rezultat nu pierderea în greutate, ci obţinerea unei musculaturi armonioase. Dovadă Sarah Jessica Parker sau Madonna. Cele care vor să se menţină filiforme trebuie să fie însă foarte atente la ce şi cît mănîncă.


 Mit: Orice actriţă de peste 40 de ani care arată bine şi-a făcut chirurgie estetică.

N-o s-o invocăm acum pe Sharon Stone, care zice că nu, în timp ce tabloidele spun că da. Există însă numeroase actriţe care nu s-au lăsat tăiate cu bisturiul, pentru simplul motiv că exerciţiile de forţă sînt suficiente pentru o piele fermă şi netedă. Îţi vine să crezi că Marcia Cross arată aşa de bine la peste 40 de ani?


 Mit: Celebrităţile merg la sală 7 zile din 7.

Nici vorbă. Actriţele nu intră-n priză decît dacă pregătesc un rol. Şi nici atunci într-un asemenea ritm. Majoritatea fac antrenamente pe trei luni, în care exersează cam o oră pe zi, timp de trei sau şase zile pe săptămînă. De pildă, Angelina Jolie a fost gata pentru Tomb Raider în 10 săptămîni, după care n-a mai călcat pe la sală.


 Mit: Actriţele slabe cu sîni mari şi-au făcut implanturi.

Fals. Dacă ai suficient ţesut mamar, vei avea sîni mari indiferent de cît de subţire eşti. Angelina Jolie, Halle Berry, Sarah Jessica Parker, Jennifer Connelly şi Uma Thurman sînt doar cîteva exemple de slăbături care nu mai au nevoie de implanturi.

(Articol preluat din Revista Cosmopolitan, aprilie 2005)

0 comentarii

Publicitate

Sus