14.01.2021
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Luna Amară:

"Sidewalk Depression Frame" (5,49 Mb)
"Red" (5,48 Mb)

(în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2021, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Luna Amară

Debutul pe scenă a avut loc în primăvara anului 2000, după care are loc schimbarea numelui în Luna Amară pentru că fanilor le era destul de greu să reţină vechiul nume (Tanagra Noise).

Cenzurată din cauza opiniilor politice tranşante, cu clipul Gri Dorian difuzat la nou înfiinţatul MTV România (în perioada în care încă nu exista un album), prezentă la toate festivalurile importante, o noutate absolută prin integrarea sunetului de trompetă pe ritmuri alternative, Luna Amară şi-a format un public al său, un public care vrea să înţeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult.

În 2004 are loc lansarea primului album, Asfalt (Roton Music), care reuneşte piese rodate în 5 ani de concerte, album foarte reuşit în opinia multora, fiind considerat "un album dureros, incitant, incomod, o palmă peste obrazul prostiei tihnite" (MetalFan). Albumul a înregistrat cea mai mare cifră de vânzare a unui album rock de debut în anii 2000.

De-a lungul celor 21 de ani de activitate neîntreruptă, cvintetul Luna Amară a concertat în toate colţurile ţării, a făcut parte din line-up-ul celor mai mari festivaluri autohtone, şi a fost invitată la cluburi şi festivaluri din Germania, Olanda, Franţa, Ungaria, Moldova, Bulgaria şi Turcia.

Piesele prezentate aici au fost înregistrate în 2004 la Stream Music Studios şi sunt variantele în limba engleză ale unor piese cunoscute din repertoriul formaţiei. Astfel pentru demo-urile trimise la festivaluri în afara graniţelor, Oraş a devenit Sidewalk Depression Frame, iar Roşu Aprins a devenit Red.

Aceste piese nu apar pe niciun album de studio lansat de Luna Amară până în prezent.

Discografie:
Asfalt (CD/MC, Roton, 2004 - reeditat în 2019)
Loc lipsă (CD/MC, Roton, 2006 - reeditat în 2020)
Don't Let Your Dreams Fall Asleep (CD, Sunete, 2009)
Pietre în alb (CD, A&A Records, 2011 - reeditat în 2016)
Live la Conti (CD, Amarcord & Nick Făgădar, 2014)
Aproape (CD, Universal Music România, 2016)
Live la Conti (DVD, Universal Music România, 2017)
Nord (CD/2LP, Universal Music România, 2018)

Componenţa:
Mihnea Blidariu - trompetă, voce, chitară
Nick Făgadar - voce, chitară
Andrei Boţan - chitară solo
Sorin Moraru - chitară bas
Răzvan Ristea - baterie.

0 comentarii

Publicitate

Sus