18.03.2021
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Rapax:

"Demise" (5,71 Mb)
"Breakpoint" (7,14 Mb)

(în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2021, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Rapax
Trupa Rapax s-a înfiinţat în 2017 la Bacău, din dorinţa unor adolescenţi pasionaţi de muzică de a face un nou proiect de Metal. Totul a început cu "breakdown-uri", transformate ulterior în piese.

Alexandra Hrincescu (17 ani), Vlad Prisăcariu (18 ani), Tudor Păun (17 ani), Andrei Bostan (15 ani), formează una dintre cele mai noi dar bine închegate trupe rock tinere de pe piaţa românească. Numele Rapax provine din latină şi înseamnă "rapace, răpitor, lacom" şi se pliază perfect pentru mesajul pe care tinerii vor să îl transmită lumii acesteia în care e din ce în ce mai complicat să regăseşti umanitatea.

Conectându-se la o tradiţie veche dar uitată în ultimii ani în oraşul lui Bacovia care a avut în anii '80 si '90 multe trupe bune şi chiar două festivaluri Rock, liceenii şi-au urmat pasiunea şi au decis să se facă auziţi în toată lumea. Stilul muzical al trupei îmbină elemente Progresive, Hardcore şi Nu Metal. Trăsătura evidentă este caracterul modern şi agresiv al sonorităţilor.

Au lucrat la compoziţiile proprii luni de zile, iar în noiembrie 2020 au lansat prima piesă, Demise şi primul videoclip. Este o piesă-protest despre ce simt tinerii care nu se mai regăsesc în multe dintre formele de convieţuire din societatea noastră bolnavă. E despre anxietate, frici şi neîncredere... despre imposibilitatea unei generaţii de a se regăsi în tiparele impuse de societatea actuală. E povestea tinerilor care cară acest bagaj tot mai apăsător de "repere" false livrate de alţii şi pe care nu vor să le accepte.



În 25 februarie 2021, Rapax a lansat şi cel de-al doilea single şi videoclip, intitulat Breakpoint. A doua compoziţie originală a trupei continuă mesajul din Demise dar la un nivel mai intim; aceasta este o piesă despre depresie, rezultatul efectelor pe care societatea noastră disfuncţională le are asupra fiecărui individ, dar mai ales asupra tinerilor... o societate plină de mizerii, preconcepţii şi tipare anihilante care strangulează umanitatea din oameni, în care puterea banilor dărâmă creativitatea, inteligenţa, talentul şi dorinţele proprii, o societate în care poţi avea totul sau nimic.



Prin compoziţiile lor Rapacşii îşi manifestă preocuparea, frustrarea şi revolta faţă de lumea actuală. Versurile lor vorbesc despre o societate disfuncţională, ghidată de superficialitate, lipsită de substanţă, în care umanitatea îşi pierde din valoare. Comportamentul oamenilor se transformă. Oamenii tind să ignore şi să-şi ignore emoţiile, sentimentele şi valorile autentice, şi poartă din ce în ce mai multe măşti sub care se ascund false valori. Minciuna şi "magia" banilor sunt cele două coordonate care manipulează şi hipnotizează omenirea; indivizii se ascund de ceilalţi şi de ei înşişi, îşi caută scuze în orice, nu-şi asumă responsabilităţi. Declinul uman, fricile, dezumanizarea au pus în noi acea ultimă picătură din pahar, de aici şi mesajul pe care îl transmit, sumarizat în sintagma: It can't go on like this.

Website: rapaxband.com
Facebook: facebook.com/rapaxband
Instagram: rapax.official
YouTube: youtube.com/channel/UCBzQsXCsGvL75dXoa7m6q0Q

0 comentarii

Publicitate

Sus