06.05.2021
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Sing Sing BB:

"O noapte de vis" (4,29 Mb)
"Ascultă-mi inima (latino remix)" (4,67 Mb)

(în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2021, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Sing Sing BB

Sing Sing BB a fost înfiinţată în ianuarie 1999 de Fero (Sorin Creţu) şi Asi (Rareş Asăvoaiei). Fero îl cunoaşte pe Asi la un chef în Mărişel, unde au povestit un pic, au văzut că sunt pe aceeaşi lungime de undă, şi s-au decis să pună la cale acest proiect.

Vocea feminină de pe albumul de debut aparţine domnişoarei Ioana Violeta Rîngaciu. Liniile melodice sunt puternic influenţate de muzica hip hop (care era foarte la modă la vremea respectivă), dar sunt şi influenţe dance şi de manele.

Fero şi Asi aveau rezervele lor privind colaborarea pe termen lung cu Ioana (Violeta Rîngaciu). Ei sunt impresionaţi de apariţia domnişoarei Cristiana Răduţă în Playboy şi se gândesc că ar da mai bine să fie pe scenă o blondă mai înaltă... Fotomodel şi animatoare la Uniplus Radio, Cristina Rus devine solista grupului la sfârşitul anului 1999. Cristina Rus era prietena lui Călin, solistul de la Desperado. Multe din hiturile trupei Sing Sing BB au fost compuse de Sandy Deac (leader şi vocal la Desperado).

Proiectul se desfiinţează în urma unui scandal în presă pornind de la faptul că piesele de pe primul album nu au fost reînregistrate cu vocea Cristinei... iar în 2001 Cristina Rus se desparte de Sing Sing BB şi semnează un contract cu Andreea Bănică (proaspăt ieşită din proiectul Exotic), formând grupul Blondy.

Piesele prezentate azi fac parte din albumul de debut Haide cântă (Zone Records, 1999).

0 comentarii

Publicitate

Sus