13.05.2021

Ascultaţi o piesă din repertoriul formaţiei The Kryptonite Sparks:

"3310_(Suflete_în_ghiozdan)" (15 Mb)

(în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2021, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)




Despre 3310_(Suflete_în_ghiozdan)
 text de Richard Constantinidi

Am mai prezentat The Kryptonite Sparks la LiterNet.ro aşa că nu voi vorbi de această dată despre formaţie (cei interesaţi vor găsi detalii despre ei în articolele de aici), ci despre cântec.

Suflete în ghiozdan este un cântec despre educaţie şi sistem în general şi formaţia îşi doreşte ca prin el să provoace oamenii, din toate generaţiile, să vorbească despre experienţele proprii din băncile şcolii / liceului / facultăţii. O pot face de exemplu în comments, pe YouTube.


Muzical vorbind, cea mai recentă piesă lansată de trioul originar din Botoşani (şi mutat la Bucureşti) este puternic ritmată în stil alternativ / electro-pop, cu cârlige bine gândite... o piesă foarte atractivă cu sound modern.

Versuri ca "mai bine să te ţii de mână decât să te ţii de carte" sau "mai bine să mă ţii de vorbă decât să te ţii de fapte" sunt mai degrabă un îndemn să ieşim din umbra blocurilor şi să deschidem gurile acoperite de măşti decât o formă de protest faţă de sistemul şablonizant al şcolilor. Omul este o fiinţă socială şi sociabilă din fire, şi este important să comunicăm în lumea reală şi în timp real.

Parafrazez Scânteile de Kriptonit şi îţi pun întrebarea: "câte vise ai în ghiozdan"...? Ce ai vrea să faci cu viaţa ta dacă astăzi ar fi să porneşti de la punctul zero?

Melodia frumoasă cu mesaj profund ar merita cinci stele din cinci dacă scopul acestui articol ar fi o simplă recenzie muzicală.

(RiCo, 12 mai 2021)

0 comentarii

Publicitate

Sus