27.05.2021
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei The Pinwheels:

"Wrong" (3,77 Mb)
"Memories" (3,74 Mb)

(în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2021, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)Despre The Pinwheels  (rock alternativ, Târgu Mureş, 2014-2017)

Fiecare venea cu idei, jocuri de cuvinte, ceva ce să sune bine. Într-un final s-a ajuns la concluzia să se numească The Pinwheels (morişti de vânt), pentru simplul fapt că le plăcea cum sună... Însă o morişcă se învârte atunci când asupra ei acţionează vântul, la fel cum pe cvintetul mureşean îi punea în mişcare muzica pe care o cântau, alături de energia captată de la public.

Liquid Tales a fost singurul album lansat de The Pinwheels (în 2015). Reacţia chimică din urma îmbinării genurilor muzicale de pe acest album (punk, ska, rockabilly, metal) a creat un conţinut omogen. Fiecare compoziţie prezenta un conţinut personal sau fictiv: trăiri, concepte şi idei ale membrilor trupei.

După un turneu naţional de cluburi a fost premiată Best Newcomer de către revista online muzicală Metalhead. În 2016, activitatea formaţiei a încetat în urma mutării solistei la Bucureşti.

Discografie:
Liquid Tales (2015)

Componenţă:
Iris Danciu (voce)
Cristian Ionescu (chitara solo)
Wattie Barricade (chitara ritm)
Dávid Kusztos (chitara bas)
Barni Madarász (baterie)

0 comentarii

Publicitate

Sus