24.06.2021
Ascultați o piesă din repertoriul formației CΞIΓЯΞI:

"Falling for You" (13,4 Mb)

(în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2021, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre CΞIΓЯΞI

Trupa CΞIΓЯΞI se naște la Arad la începutul lui 2020, la inițiativa lui Ciprian Mateian și Tiberiu Back, în ideea unui power trio rock. Îl cooptează pe Sergiu Nădăban, care agreează idea, și încep repetițiile ce pun baza primului disc al trupei. În martie 2020 apare primul single numit Falling for You ce este bine primit de critici:

"Falling for You prinde perfect mixul de emoții, cu linii de bas ca un puls ce simte pericolul, cu o voce ca a tipului gata să capituleze la picioarele bestiei si cu rafale de tobe tăioase ca ușile trântite în nas când ești refuzat. Riff-urile de chitară sunt pline de dramă, iar solo-ul e o chestie la care sigur veți face air-guitar când îi vedeți pe băieți live. Refrenul vă va aminti de ce se dansa și fredona atât de bine pe Van Halen." - George Moțoc (Toronto)

"CΞIΓЯΞI e o trupă formată, ce credeți, din 3 membri. Ciprian Mateian - voce / chitară, Tiberiu Back - bass, Sergiu Nădăban - tobe. Falling for You n-are clip (la vremea respectivă, acum are - n.r.), dar, dacă ar avea, cu siguranță că ar fi cu motoare, geci de piele și tatuaje. Van Halen e o etichetă pusă corect. Sound de rock clasic, potrivit pentru baruri de rockeri. Trupa sună închegat și bine. Sunt foarte la început de drum, au doar 14 subscriberi pe canalul lor de YouTube. Ba nu. Acum au 15, că le-am dat și eu subscribe". - Dan Fințescu (București)

"Undeva între Def Leppard și AC/DC vine trupa asta din Arad (ce rar ajung în sacoșă trupe de acolo!!) cu primul lor single. Cei trei din CΞIΓЯΞI par experimentați în ale scenei și asta se simte la ureche. Judecând după stilul abordat pare mai mult o revitalizare a visurilor adolescentine decât o căutare a unui succes de piață. De aia mi se par true și le urez de Keep on rockin" - CriticEyez (Cluj Napoca)

Falling for You este prima piesă lansată de pe viitorul album de studio.

Componență:

Ciprian Mateian - voce/chitară

Muzicianul Ciprian Mateian are peste 30 de ani de activitate. În anii '90 a făcut parte din trupa băimăreană BMG, cu care a lansat unul din albumele devenite cult în muzica rock românească, Seven Steps 1997 (ascultă gratuit pe Spotify). A fost membru al Găștii de Acasă, grupul de prieteni muzicieni băimăreni din jurul artistelor Narcisa Suciu și Paula Seling. Talentul de showman, compozitor, vocea și tehnica la chitară au dus la cooptarea în grupurile Compact C, Mircea Rusu Band și Mircea Tudoran Band (Sincron). În ultimii ani, Cipri a colindat lumea întreagă în calitate de muzician profesionist pe vase de croazieră, împreună cu soția lui, Lorena, în formula duo Alphard. În 2021 începe un proiect numit THE SIGN, alături de Sandy Deac (Desperado, Speak Floyd), bazat pe ideile progresive-rock ale acestuia. Stabilit în Arad din 2007, Ciprian și-a lansat în 2019 propriul studio de producție, numit INPOD.

Tiberiu Back - bass

A început în 1986 Mezzo Mix Band. În 1996 a plecat pe vase de croazieră cu Domino Band și în vacanțe prin Cluburi de jazz. În 2009 a plecat în Mamaia la Hotel Vega cu trupa Vega Band. În 2013 se mută la București la Trupa Atelier. Are din 1996 prima chitară bass cu 6 corzi din România - Yamaha TRB 6P.

Sergiu Nădăban - tobe

Trupe relevante: Gothic (ex), Kultika, Sur Austru, Dragoș Moldovan Band.
În 2012 e participat la Berklee Valencia Groove School, unde a luat bursă pentru programul Summer Performance 2013 la Berklee College of Music în Boston. În 2017, a absolvit Facultatea de Muzică din Timișoara, secția pedagogie.


Facebook: facebook.com/ceitreiband/
YouTube: youtube.com/channel/UCbPP5VOyXv8LjjleqUyxXVQ
Spotify: open.spotify.com

0 comentarii

Publicitate

Sus