28.10.2021
Ascultaţi o piesă din repertoriul formaţiei Orkid:

"Little Wonder" (7,68 Mb)

(în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2021, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)Orkid lansează Little Wonder, un single despre magia dintre unii părinţi şi copiii lor

Orkid, trioul de shoegazeri nervoşi din Bucureşti, care îşi definesc stilul ca fiind post-traumatic blues, lansează Little Wonder, o piesă dedicată relaţiei magice dintre părinţi şi micile lor minuni. Little Wonder primul single de pe următorul lor material discografic, dublul album In the Light We Are Safe, care va fi lansat în curând atât în formă digitală (pe toate platformele de streaming), cât şi pe vinil.

Vlad Ilicevici (chitară, voce, synthuri): In the Light We Are Safe este un material la care am lucrat mai bine de 4 ani şi l-am înregistrat pe parcursul ultimelor 10 luni la VdV Music Studio, avându-l ca producător pe Adrian Despot. Totodată, una dintre piese este o colaborare cu un prieten bun al nostru, care s-a mutat acum mulţi ani în New York, Florin Draica (aka Depth Charge) şi cu care am avut ocazia să lucrăm în vara asta la noi în studio.

Little Wonder este acompaniată de un live-drawing făcut de Pisica Pătrată (aka Alexandru Ciubotariu) pornind de la un desen al lui Matei, fiul său.

Vlad:.Little Wonder a fost scrisă acum 4 ani şi ceva, după ce un prieten bun mi-a spus despre fata lui care pe atunci avea un an şi un pic că o iubeşte atât de mult încât nu îi vine să creadă că există. Între timp am avut multe discuţii absolut minunate cu prieteni ai noştri care sunt părinţi de mici minuni, drept care piesa asta are o încărcătură emoţională deosebită şi cât se poate de pozitivă şi katharsică pentru fiecare din noi.

În cei 5 ani de existenţă, Orkid a susţinut peste 100 de concerte, au cântat în deschiderea unor formaţii care le-au marcat existenţa încă de mici: Mogwai (Scoţia), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia), The Underground Youth (Anglia), dar şi a celor mai populare formaţii autohtone - Viţa de Vie, Şuie Paparude, Coma, Emil etc. Au apărut într-un show televizat la TVR1 - Starea Naţiei, 2019 - şi în zeci de emisiuni radio - Radio Guerrilla, Tananana, Gold FM, Rock FM etc.

Pentru că doi dintre orci vin din zona producţiilor vizuale, Vlad este de formare scenarist şi regizor de film, iar Radu este animator şi artist grafic, Orkid este un produs cinematic, care pune accentul şi pe vizualuri animate, ilustraţie şi design.

Având influenţe diverse, de la punk şi garage la post-metal, de la indie şi blues la math, prog sau chiar muzică academică, Orkid au lansat primul lor album - Standing Still in the Dark - în octombrie 2016, urmat de single-ul Beasts Apart în decembrie 2017, apoi de EP-ul (soundtrack) Suruaika în aprilie 2018 şi în sfârşit single-ul Daily Extinction prima colaborare cu Adrian Despot ca producător, la VdV Music Studio. EP-ul Deraiat este primul lor material în limba română şi produsul care cimentează relaţia pe care trio-ul o are cu Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase şi VdV Music Studio, Orkid găsindu-şi mood-ul şi sound-ul ideal în această formulă de studio.

Alături de cei doi, Orkid va lansa al 4-lea material discografic în toamna anului 2021, albumul In the Light We Are Safe. un material ce va conţine 12 piese în registre şi stiluri foarte diferite de la indie şi shoegaze, la punk, post-metal şi chiar black-gaze.

Componenţa:
Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce
Radu Pop: percuţie, synthuri
Mihnea Dumitrescu: bass

Music by: Orkid (Vlad Ilicevici, Radu Pop, George Frătica, Luiz Stockler)
Produced by: Adrian Despot
Recording & Mixing: Adrian Despot, Sorin 'Pupe' Tănase
Production Assistant: Valentin Grososiu
Studio: VdV Music Studio Mastering: Cristian Varga

Special thanks to Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată
Gigantic thanks for inspiring us to all the wonderful parents out there and their little wonders


Bandcamp: orkid4.bandcamp.com
YT: youtube.com
FB: facebook.com/OrkidBand
IG: instagram.com/orkid_band

0 comentarii

Publicitate

Sus