21.04.2022
Ascultați două piese din repertoriul formației A-Chord:

"Cu mâinile goale" (3,44 Mb)
"O singură zi" (4,15 Mb)

(în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2022, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre A-Chord

PubRock, descris empiric (în melanjul de genuri: folk, hardrock și blues) este stilul abordat încă de la primele acorduri sub tutela numelui A-Chord chiar înainte ca primele rezultate ale trupei să fi fost materializate.

În 2009, Alex Bugalete împreună cu Andrei Socarici și Mihai Ionescu se hotărăsc să pună bazele unei trupe muzicale. După amenajarea spațiului unde urmau să se țină repetițiile și achiziționarea unui minim de echipament, trupa a început căutarea unui solist vocal. Ulterior în componența trupei își face apariția Ionuț Platon - chitarist solo.

În 2010 trupa își stabilește stilul, odată cu numirea lui Andrei Socarici ca solist vocal al trupei... acesta fiind momentul oficial al înființării și al adoptării denumirii de A-Chord. După o perioadă de creație și concerte live, în anul 2013, Mihai Ionescu se mută din țară, lăsând un gol apăsător în trupă.

După o colaborare cu Roxana Zanga în 2014, formația îl primește în rândurile ei pe Geo Marinescu, noul toboșar (și vocal secundar) al trupei. În 2015, odată cu videoclipul piesei O singură zi, trupa lansează DVD-ul aniversar cu ocazia împlinirii a 5 ani de activitate. Doi ani mai târziu apare clipul piesei Cu mâinile goale care dă și titlul albumului de debut lansat în primăvara lui 2018.

Concertele live și aparițiile media continuă până în anul de pandemie 2020, an ce afectează componența grupului și orientează activitatea spre munca de studio, relansându-se piesa Brum solar 2020. În aceeași perioadă, Erik Bradreskjft preia postul de baterist al grupului, iar Iulian Nacu 'Mishuk' cel de chitarist secund. Anul 2021 este privit ca un nou început, iar albumul Capitol X punctează primii zece ani de activitate.

0 comentarii

Publicitate

Sus