28.04.2022
Ascultați două piese din repertoriul formației The Hidden Jester:

"Digital Coward" (9,85 Mb)
"My Way" (11,5 Mb)

(în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2022, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre The Hidden Jester

The Hidden Jester a luat naștere la mijlocul anului 2018 la inițiativa lui Cristian Tucă (AIM, Overtone) care, "profitând" de faptul că AIM s-a desființat iar Overtone a luat o scurtă pauză, s-a gândit să transpună într-un album diverse idei adunate de-a lungul timpului.

Astfel, la începutul anului 2019 materialul era înregistrat în proporție de 80%. Completarea până la 100% a fost făcută prin cooptarea lui Florin Crancu (AIM, Punu) la tobe. De asemenea a fost invitat și Adrian Petruț (AIM, Overtone) să-și aducă aportul cu vocea la una dintre piesele albumului Mr. Anderson's Journey Through Various States Of Mind.

Materialul fiind aproape gata, s-a ajuns la momentul în care trebuia și un nume pentru acest proiect. The Hidden Jester a pornit de la ideea că proiectul era unul născut mai mult din distracție și artistul trebuia să fie cât mai discret, mai în spate, mai ascuns.

În 2020, înainte de pandemia COVID19, Cristi a început munca la următorul material muzical - înregistrând piesele Zbor și Bad Feeling alături de Alin Crăciunescu (Confuz, ȘART).

Datorită poftei de a cânta și live, în același an, tot în timpul pandemiei, au fost găsite și componentele lipsă, adică Richard Ebner (Black Fang, Within the Nova, Sanctuar, Pandora) la tobe, și Robert Simon (Black Fang) la bass.

Din acest moment, The Hidden Jester era în formulă completă și "ready to rock'n roll". Cvartetul a început munca în sala de repetiții iar apoi, cum era și normal, "jesterii" s-au mutat în studio pentru a înregistra cel de-al doilea album al formației, programat să fie lansat în toamna lui 2021.

Înregistrările s-au realizat sub egida casei de discuri Bassment Records, în studioul DsPro Timișoara, mixarea și masterizarea fiind realizate de Alin Luculescu. Devil In My Head a ieșit pe piață în luna decembrie 2021, urmând ca lansarea oficială să fie făcută când vor permite vremurile.

Componență:
Alin Crăciunescu (voce)
Cristian Tuca (chitară)
Robert Simon (bass)
Richard Ebner (tobe)

Linkuri:
thehiddenjester.bandcamp.com
facebook.com/TheHiddenJester
youtube.com/channel/
open.spotify.com/

0 comentarii

Publicitate

Sus