16.06.2022
Ascultați două piese din repertoriul formației Beauty and the Rat:

"Endless Game" (8,86 Mb)
"LTD - Love Transmitted Disease" (7,73 Mb)

(în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2022, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Beauty and the Rat

Formația Beauty and the Rat s-a format la Iași în 2011, bazele fiindu-i puse de Alex Iosipescu (voce, chitară) și Ovidiu Punei (tobe). La scurt timp li s-au alăturat Manu Filip (bas), componența fiind întregită de Alex Bălăiță (chitară).

După o primă apariție pe scena festivalului Rock'n'Iași, în octombrie 2011, cvartetul devine trio, Alex Bălăiță părăsind trupa. A urmat o perioadă fără evenimente notabile, care a culminat cu plecarea lui Ovidiu Punei, în iulie 2013. În august, rolul de baterist a fost din nou ocupat prin cooptarea lui Codrin Murariu.

În această formulă de trei, trupa își face o revenire în forță, printr-o nouă apariție la festivalul Rock'n'Iași, în octombrie 2014. Impulsionați de primirea entuziastă, băieții întreprind un scurt turneu național în februarie-martie 2015, alături nu doar de trupa ieșeană Aamon, ci și în compania lui Alex Bălăiță, revenit în trupă din ianuarie. Luna august e marcată de înregistrarea primului material discografic, la Studioul de Baza din Iași.

Pe 26 februarie 2016, Beauty and the Rat își lansează albumul de debut, intitulat Unborn, pe scena festivalului Rock'n'Iași. Încep să apară și primele videoclipuri, pentru piese ca Pretend sau In Treason I Fall, ultima avându-l invitat la voce pe Ciprian Golimbiovschi, de la Aamon. Tot din acest an, el se alătură trupei ca membru permanent.

După trei ani în care aparițiile live susținute la concerte și festivalurile de profil au întărit numele Beauty and the Rat în memoria colectivă a publicului român amator de rock, din 2019 a început lucrul pentru cea de-a doua apariție discografică semnată Beauty and the Rat, înregistrările având loc în studioul trupei, din mai până în septembrie. În mijlocul sesiunilor, cea mai importantă apariție live a avut loc la festivalul Afterhills, în august.

Ieșită din pandemie cu doi membri în minus, din cauza unor neînțelegeri de viziune și concepție muzicală (chitaristul Alex Bălăiță în 2020 și vocalistul Ciprian Golimbiovschi în 2022), Beauty and the Rat a revenit la formula de trei, în care intenționează să rămână și în care a început să compună piese noi.

Componența:
Alex Iosipescu (voce, chitară)
Manu Filip (bas)
Codrin Murariu (tobe)

Discografie:
Unborn (2016)

0 comentarii

Publicitate

Sus