11.05.2023
Ascultați două piese din repertoriul formației Rana:

"Verde electric" (8,71 Mb)
"Turist" (2,88 Mb)

(în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2023, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Rana

Rana este o trupă de rock alternativ melancolic din Pitești ce a văzut lumina lumii în anul 2016. Sunetul trupei se poate încadra de la alternative rock până la indie-emo rock, iar versurile sunt majoritar de dragoste, abordând uneori și teme sociale. Trupa a lansat două single-uri Cer chinezesc sau Departe, iar în august 2022 apare EP-ul de debut Verde electric care s-a bucurat de o lansare la Crama Marcea, în localitatea de baștină a trupei. În prezent trupa lucrează la cel de al doilea material discografic care o să vadă lumina în toamna anului 2023, un EP care va fi integral de dragoste, despre diversele și profundele stări ale unei relații și parcursul ei. Primul single intitulat Turist a ieșit pe 23 martie 2023, iar cel de al doilea single de pe EP, intitulat Indiferența a ieșit pe 23 aprilie 2023.

"Verde electric este o stare pe care noi am adunat-o de-a lungul ultimilor ani, o stare care însumează haosul adolescenței, al perioadei de maturizare, al relațiilor de orice tip, al creșterii noastre ca oameni și ca trupă. Haosul acesta este așezat sub forma câtorva cântece care exprima infinitele stări prin care trecem și am trecut, sub o formă melancolică, care sperăm să devină marca formației Rana." - Bogdan Tănăsescu, despre EP-ul de debut, Verde electric.

"Turist ar putea părea o simplă melodie de dragoste în care este amestecat și Bucureștiul ca simplu peisaj al celor doi protagoniști. Însă e mai mult de atât, este despre cum un oraș atât de mare poate deveni familiar odată ce îl asemeni cu cineva și cum poți ajunge să iubești un oraș datorită acelui cineva. Fiecare detaliu, stradă, semafor, scară de bloc etc ajung să îți amintească de cineva. Devii codependent. Și știi că este periculos, și tot cazi, în plasa de siguranță. Dar cazi atenuat, cazi acasă. Pentru că tot ce e în București e al ei, pe bulevard, în bucătăria ei, nici nu mai contează. E acasă. Nu mai distingi nimic, pentru că totul e orbit de acel cineva. " - Bogdan Tănăsescu, despre Turist, primul single al celui de al doilea EP.

Trupa a cântat pe scenă alături de trupe precum Coma, The Mono Jacks, byron, Implant pentru Refuz, Grimus, E.M.I.L și la festivaluri precum Shine Festival, Momente de Ogradă, Sumedru pe Marcea, Rebel X.

Rana înseamnă:
Bogdan Tănăsescu - chitară & voce
Sebastian Iordache - tobe
Matei Mihai - bass

Spotify - spotify.com
Facebook - facebook.com/ranaforlife
Instagram - instagram.com/rana_band/

0 comentarii

Publicitate

Sus