28.09.2023
Ascultați două piese din repertoriul formației Argatu':

"Trei bătăi" (feat. Călin Han; 5,75 Mb)
"Din grai românesc (6,77 Mb)



Despre Dor de Doină.
Tinerii și redescoperirea moștenirii muzicale în era digitală

Doina folclorică românească a fost onorată în 2009 prin includerea pe Lista Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO. Deși este un simbol al muzicii tradiționale românești, în era digitală, doina pare să se estompeze din conștiința tinerilor.

Pentru a contracara această tendință și a readuce doina în prim-plan, Asociația FRUI VITA a demarat proiectul Dor de Doină, conceput special pentru tineri, care îi va îndruma în redescoperirea doinei, adaptată ritmului lor de viață. Proiectul început în luna august 2023 se va finaliza printr-un eveniment la Grădina Monteoru, pe 30 septembrie, 2023 de la ora 18:00.

Cu această ocazie se va lansa un manual digital despre doină, urmat de intervenții ale specialiștilor, care vor dezvălui secretele și poveștile din spatele ei, iar participanții vor avea privilegiul de a urmări materiale audio-video în exclusivitate. Seara va culmina cu un concert Argatu', artist cunoscut pentru abilitatea sa de a fuziona folclorul românesc cu genuri muzicale actuale, precum hip-hop și electro-house. Cu o prezență magnetică pe scenă, Argatu' promite o călătorie muzicală ce va rămâne în memoria tuturor. Pentru a te înscrie le eveniment, completează acest formular.

0 comentarii

Publicitate

Sus