04.01.2024
Ascultați o piesă din albunul Headless Nation al formației Headless Nation (fondată de Patrick McMullan):

"Cease Fire" (6,84 Mb)

(în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)

 

Despre Patrick McMullan

Patrick McMullan (chitară, bass, voce) s-a născut și a crescut la Belfast, în Irlanda de Nord. Artistul a cochetat cu diverse genuri muzicale de la o vârstă fragedă, aprofundând genuri precum muzica folk, rock, pop și jazz. Mutându-se la Londra în 1972, a fost inițial membru al formației Screaming Lord Sutch Band, apoi Count Bishops - și ulterior Doctor Feelgood.

De-a lungul deceniilor a colaborat cu cantautori faimoși, precum Gary Moore, Paul Inder și Julian Lennon. În aceeași perioadă a predat muzică la Merton College (la Oxford, în Anglia). De vreo două decenii s-a mutat la Budapesta, unde cântă, înregistrează și interpretează muzică tradițională irlandeză, susținând și turnee europene alături de formația lui... La începutul anilor 2000 a cântat și în România, alături de un proiect înființat de Ioan Gyuri Pascu.

Piesa cu mesaj socio-politic de actualitate pe care o promovăm aici, Cease Fire, este una din cele mai recente compoziții ale autorului, realizată în colaborare cu Herbert Hütter (Keyboard/Synthesizer, Voce), cei doi fiind fondatorii trupei Headless Nation.

Puteți asculta întregul album Headless Nation - pe care se află Cease Fire - la reverbnation.com.

0 comentarii

Publicitate

Sus