11.01.2024
Ascultați o piesă din EP-ul Știu al formației Gri:

"Știu" (11,6 Mb, feat. Mihnea Blidariu)

(în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Gri

Născut în timpul pandemiei, în 2021, proiectul Gri s-a vrut inițial unul de studio, dar ne-am dat peste cap de 3(zeci de) ori, ca vajnicul Greuceanu după ce l-a adunat Ispirescu de prin popor, și totul s-a metamorfozat într-o trupă.

Gri, azi, îi include pe Ciprian Sav (FronT, Targ3T, Biodome), Adrian Turcu (Times of Need, Betrayer, Rebel Yell), Doru Nedelcu (Left Hand Path, FronT, Skullp, CUG), Mihai Șarlea (FronT, RockHouse) și Paul Gaciu (Eat Your Heart, Rebel Yell).

Galileo, primul single de pe EP-ul Știu s-a lansat pe 15 februarie 2023. Nesigur, a venit pe 15 august, la fix jumătate de an după primul. Piesa Știu feat. Mihnea Blidariu alături de EP-ul omonim, au ieșit pe 6 decembrie 2023.

Primele două concerte au avut loc pe 6 și 7 octombrie 2023, la Bistrița cu Luna Amară, respectiv Cluj-Napoca cu Nocebo, însă urmăriți-ne pagina pentru noutăți, fiindcă intenționăm s-ajungem în toată țara și-abia așteptăm să ne vedem!

Știu este a treia piesă lansată în 2023 și, totodată, ultimul extras de pe EP-ul omonim.

Piesa îl are ca invitat pe Mihnea Blidariu, artist ce n-are nevoie de nicio introducere și, mai ales, om pe care-l știm și cu care suntem prieteni de vreo 20 de ani. După ce-am ascultat rezultatul din studio, ne-am propus să-i facem și-un videoclip și, câteva luni mai târziu, iată-ne aici cu noul clip, filmat și montat de același neobosit NIMROD, care s-a ocupat și de mix-ul piesei.

Și dacă tot suntem la capitolul tehnic, am vrea să le mulțumim lui Adrian Uritescu, cu care am înregistrat instrumentalul la Lowbass5 Studio Deva, lui Marian Horvat pentru aranjament tobe și, nu-n ultimul rând, lui Andrei Furnea, artist vizual ce ne-a furnizat poza pe care Ciprian Sav a transformat-o în coperta EP-ului.


Un prim concert de lansare a EP-ului și videoclipului a avut loc pe 8 decembrie 2023, la Flying Circus Cluj-Napoca, împreună cu Nightmarion.

Prezență online a trupei Gri
Facebook facebook.com/GriBandRomania
YouTube youtube.com/@griband
Instagram instagram.com/gri.band.romania/
Bandcamp noisuntemgri.bandcamp.com/

0 comentarii

Publicitate

Sus