04.12.2008
Ascultaţi în interpretarea chitaristului Costin Soare:

"Ciacona" (Sylvius Leopold Weiss, 5,46 Mb)


Miercuri, 10 decembrie 2008, la Palatul Şuţu, în cadrul stagiunii Fundaţiei ACCUMM, se va desfăşura al doilea concert din seria Serilor de chitară. După un prim concert dedicat muzicii renascentiste, chitaristul Costin Soare şi invitaţii săi - Stan Zamfirescu, Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ - vă propun o incursiune în universul sonor al muzicii din epoca Barocului.

Pentru început, veţi audia două lucrări din creaţia bachiană transcrise pentru chitară (acestea fiind scrise în original pentru vioară), şi anume Sonata I şi Ciacona din Partita a II-a; de altfel, Sonatele şi Partitele pentru vioară ale lui Bach fac parte de multă vreme din repertoriul chitariştilor din lumea întreagă. Recitalul va continua cu două lucrări scrise în original pentru lăută de către probabil cel mai cunoscut şi mai inspirat lautist al vremii, Sylvius Leopold Weiss: Tombeau sur la mort de Comte de Logy şi Ciacona. Concertul în sol major pentru două chitare (în original, două mandoline) şi orchestră (aranjament pentru trio de chitare) de Antonio Vivaldi va încheia recitalul.

Seria de concerte va continua lunar începând din luna februarie a anului viitor când va avea loc recitalul dedicat epocii clasico-romantice.

Concertele încep la orele 18:30; intrarea este liberă.

0 comentarii

Publicitate

Sus