26.02.2009
Ascultaţi din albumul Întoarcere la Eden al formaţiei Forţele de muncă:

"Cearta lui Adam cu Eva" (4,57 Mb)
"Fără tine" (4,71 Mb)

Forţele de muncă vin în Bucureşti. Direct din Râmnicu Sărat. Nu, nu vorbim de clasa muncitoare, ci de o trupă muncitoare, care are în spate deja 4 ani şi crede că s-a făcut destul de mare pentru a se întoarce la Eden.

Întoarcere la Eden este numele primului album pe care Dan Manciulea, Mihai Răpeanu şi Sorin Călin îl lansează.

Trupa se va prezenta în faţa publicului bucureştean cu acest prim produs discografic în deschiderea Galei Folk Om Bun sâmbătă, 28 februarie 2009, ora 20:00, la Sala Palatului.

Unii dintre voi îi ştiţi deja fie din emisiuni TV (în special de la emisiunea lui Doru Ionescu - Remix Rock Forum), din concertele de club sau de la alte ediţii Om bun, unde au câştigat deja premii (Trofeul Om Bun 1994, Premiul special al Juriului - 2005, Premiul Vali Sterian - 2006). Aceia care îi ştiu din cântările de club se vor mira de definiţia stilistică. Explicaţia vine chiar de la trupă:

"După îndelungi căutări am realizat că ne înscriem în genul folk (că mare este FOLK-ul!), iar muzica noastră se adresează tuturor tinerilor, indiferent de vârstă.

Muzica, pentru noi, nu este neapărat o bibliotecă bine organizată, unde genurile şi stilurile sunt precis definite. Ea se adresează acelui "atavism" al oamenilor secolului 21 - SUFLETUL şi nu credem că are nevoie de sistematizare pentru a ajunge acolo.

Încercăm să păstrăm un echilibru între text, muzică şi orchestraţie, aducând în piesele noastre ceea ce folk-ul românesc a cam uitat - ritmul şi armonia vocală. Mai încercam, de asemenea, să dăm folk-ului zâmbetul ironic şi atotştiutor pe care l-a cam pierdut în ultimul timp.

Întoarcere la Eden este o veche poveste de dragoste a oamenilor spusă în felul nostru şi credem că tâlcul ei vă va "smulge" un zâmbet şi un gând cel puţin interesant. Este o operaţie pe SUFLET deschis care încearcă să pună la loc ceva ce căutăm mereu şi rareori găsim."

Forţele de muncă se mândresc că vin din oraşul lui Vali Sterian, care i-a inspirat şi pe care îl admiră. Numele de scenă ales este însoţit de un slogan asortat: "Angajează-te!". Este o definiţie a stării de fapt din trupă - toţi cei trei membri vin din zone care nu au legătură cu muzica, dar chiar în acest domeniu îşi propun ei să dea ce e mai bun în ei, să fie profesionişti. În acelaşi timp, "Angajează-te!" este şi o invitaţie - provocare adresată publicului auditor de a se implica în actul lor artistic.

Aşadar, porniţi alături de Forţele de muncă în periplul muzical propus, pe care îl veţi descoperi mult mai sensibil şi mai incitant decât îl lasă să se vadă numele trupei.

0 comentarii

Publicitate

Sus