05.03.2009
Ascultaţi din albumul Preafrumoase 2 de Maxim Belciug piesele:

"Neapolitan Song" (Piotr Ilici Ceaikovski, 2,69 Mb)
"Como le va del ojo" (S. Resgrada, 1,86 Mb)


Ziua Preafrumoaselor la Cărtureşti
Chitaristul Maxim Belciug şi Librăriile Cărtureşti vă invită la Ziua Preafrumoaselor, duminică 08 martie 2009, cu începere de la orele 19.00. Evenimentul va avea loc la "sub_cărtureşti" (spaţiul pentru evenimente plăcute de la subsolul librăriei din str. Arthur Verona 13). Se va servi un concert de chitară, de suflet, dragoste şi primăvară.

De la Sonatele lui Domenico Scarlatti şi Dansul Napolitan din Lacul Lebedelor al lui Ceaikovski, până la ritmul săltat din Guajiras Cubanas sau inflexiunile pasionale ale celebrei Santa Lucia, Maxim Belciug va oferi publicului un spectacol "cu chip de curcubeu. Un curcubeu multicolor, armonizat pe placul tuturor", întocmai ca şi recentul său CD - Preafrumoase 2. Cu (ne)obişnuita-i măiestrie, artistul va reînsufleţi prin muzică iubiri uitate din poveştile pentru oameni mari şi senini, într-un concert-reverenţă în faţa frumuseţii. Pentru că "frumuseţea va salva lumea". Iar "a iubi e primăvară".

Intrarea este liberă pentru toţi cei care, în aceste timpuri de elegie financiară, doresc să găsească resurse pentru a înfrunta şi criza, mai profundă şi mai gravă, a frumosului.

Maxim Belciug este considerat a fi cel mai bun chitarist de chitară clasică al României. A susţinut recitaluri pe mari scene din ţară şi din străinătate (Serbia şi Muntenegru, Ungaria, Austria, Franţa, Italia, Scandinavia, Polonia, Italia), entuziasmând publicul exigent al sălilor dedicate muzicii clasice. Deşi de obicei îl regăsim în aerul mai rarefiat al filarmonicilor şi ateneelor din ţară sau străinătate, oferind adevărate regaluri în calitate de solist, mulţi au avut şansa de a-l auzi cântând şi în spaţii mai neconvenţionale. "Ce este important, ce urmăresc eu, este ca oamenii, şi mai ales tinerii, să audă chitara. Nu contează unde cânţi" - spune Maxim Belciug - "contează ce oferi cântând."Evenimentul este organizat de Librăriile Cărtureşti şi Asociaţia Culturală Kitarodia.
Parteneri: Academia Caţavencu, 24 FUN şi Cotidianul.

0 comentarii

Publicitate

Sus