03.11.2011
Într-o duminică dimineaţa, numitul Michael Bonnie, de 36 de ani, a fost găsit în casa unei doamne din California, pe canapeaua din sufragerie. Dormea. Era gol, acoperit decent cu o pătură. A fost acuzat de intrare prin efracţie şi expunere indecentă (deşi, aşa cum am precizat, se acoperise, prin urmare în timpul somnului a dat dovadă de bună creştere şi nu a vrut să atenteze la bunele moravuri, aşa cum l-au acuzat poliţiştii). Mi-ar plăcea să cred că locuinţa era înconjurată de palmieri înalţi care dădeau umbre lungi, pe peluză, ziduri şi asfalt.


Un alt Michael, de data aceasta Dwyer, a spart un geam de la subsolul unei case din Cambridge. S-a strecurat pisiceşte şi-a îndesat rapid ce-a furat, în două feţe de pernă, uitându-se în stânga şi-n dreapta. Obosit, s-a oprit să bea un pic din vinul găsit în bucătărie. I-a plăcut. A băut mai mult, apoi s-a lungit pe canapea. Dimineaţa, l-au trezit poliţiştii, care au văzut fereastra făcută ţăndări. În nici un ziar nu s-a precizat ce fel de vin băuse. Ziariştii n-au consemnat nici dacă sforăise înainte de a fi încătuşat. Mă întreb dacă a furat şi cărţi. Experienţa mea despre firea umană mă face să cred că nu (în plus nu s-a consemnat nicăieri că s-ar fi găsit un volum parţial deschis, lângă adormit).


Caz din Simeria, noiembrie 2009. Un hunedorean a jefuit o femeie lovind-o, folosindu-şi palmele şi pumnii. A fost găsit dormind într-un şanţ, cu poşeta victimei în braţe, aşa cum pe la 5 ani (bănuiesc) adormea cu ursul de pluş strâns la piept, între piele şi pijama. Probabil că pe atunci visa bomboane. N-am idee ce-a putut să viseze după ce a agresat-o pe acea necunoscută. Nu l-a întrebat nimeni. Cred că şanţul era plin de gunoaie (pungi, scuipaţi, pachete goale de ţigări).


Maicon Kovalski a jefuit o casă din Brazilia. A vândut prada şi cu banii şi-a luat cocaină. Drogat, s-a întors în aceeaşi casă şi-a adormit pe canapea - de unde se poate trage concluzia că toate canapelele din lume, indiferent de continent, sunt nefaste pentru hoţi. Presupun că s-a simţit ca o vulpe prinsă meditând în coteţul cu găini.


Februarie 2011. Un bărbat din Galaţi, cu părul alb, a intrat într-un bloc aflat în construcţie. Poate că ningea, poate că nu, oricum, era beat. S-a apucat de demontat câteva wc-uri şi chiuvete, pe care avea de gând să le vândă. Cu banii urma să-şi cumpere alte sticle de votcă, în nici un caz un deşteptător de pus lângă cap! A adormit într-o cadă - se învelise frumos cu haina, ca să nu răcească (e genul de chestie pe care ar face-o orice om care s-ar culca iarna într-o baie neîncălzită). L-au trezit muncitorii veniţi la lucru. A fost arestat.


Paranteză - informaţii adiacente pentru un eventual alt studiu, intitulat Cum nu se fură pisica rivalei.

Soţia unui parlamentar britanic, Christine Hemming, în vârstă de 53 de ani, a fost găsită vinovată de furt. Mai exact a răpit pisica amantei bărbatului ei. Doamna hoaţă a fost filmată de camerele de supraveghere mergând în patru labe prin grădina rivalei, în fustă şi cu tocuri, alergând-o pe Beauty într-o cameră şi plecând cu ea sub braţ. De atunci, victima n-a mai fost văzută. Soţia parlamentarului mai are cinci pisici la ea acasă. La tribunal a spus că nu-şi aminteşte ce a făcut.

1 comentariu

  • concluzie:
    aleida, 02.12.2011, 03:08

    kids. grown ups, but still kids. din fericire!

Publicitate

Sus