19.01.2012

Cu urşi:
ZOO Braşov: Mai mulţi indivizi au încercat să îmbete urşii bruni cu bere. Le-au dat o sticlă apoi i-au împroşcat cu spray de gură (au fost înregistraţi de camerele de supraveghere).
ZOO Berlin (ştire văzută la TV). O femeie a vrut să se sinucidă aruncându-se în bazinul urşilor polari. La ora mesei! Urşii îşi mestecau hălcile de carne şi peştii (presupun că nu le-au dau foci vii), când femeia aia s-a prăbuşit chiar la botul lor. No, ce era să facă ăla de lângă fundul ei? A muşcat-o, desigur. Nu, nu e o poveste chiar horror de tot, pentru că îngrijitorii de acolo au reuşit s-o scoată în viaţă. Greu, dar au salvat-o. S-a întâmplat acum doi ani. Nu ştiu dacă între timp s-a aruncat în altă cuşcă.
Eram într-o zi la ZOO Munchen, lângă un adăpost de beton şi sticlă, fără acoperiş. Ne holbam toţi la un urs trist şi gras, care se juca cu un butoi albastru, mare, de plastic. Îl arunca în aer cu labele, sus de tot - apoi îl culegea din apă, şi tot aşa. Din când în când venea la peretele transparent şi-şi lipea nasul de mâna unui vizitator (poate se lingea pe bot, dar nu mai ţin minte asta). Cum ziceam, se juca cu butoiul ăla greu, de parcă ar fi fost din fulgi, iar în timpul ăsta E. stătea deoparte, probabil plictisit. În secundele când s-a apropiat de adăpost, butoiul i-a trecut razant pe lângă ureche! Buf! A căzut pe asfalt, stropindu-l cu apă! Un milimetru mai la stânga şi l-ar fi lovit!

Cu maimuţe şi lei:
ZOO Braşov. Vizitatorii mănâncă pufuleţi şi încearcă să imite maimuţele şi leii. Adică se strâmbă şi rag. Domni şi doamne cu burtă stau în faţa cuştilor, se schimonosesc şi dau din mâini. Un copil de şase ani a fost rănit de un leu. I-a dat pufuleţi, prin zăbrele, dar animalul a vrut să-l mănânce pe el. O altă leoaică a muşcat mâna unui vizitator care s-a apropiat prea mult de gratii.


ZOO China: un leu a evadat şi-a înotat într-un canal, până la o şcoală. N-a apucat să mănânce nimic, pentru că l-au prins şi l-au dus înapoi.


ZOO Viena: Nonja, o femelă de urangutan, fotografiază. Cel mai des îşi face autoportrete cu limba scoasă - fotografiile sunt vândute pe internet, cu sume mari. Înainte să se apuce de fotografiat, picta. Avea un stil modern, abstract, cu tuşe putermice, vibrante, aşa cum am văzut prin multe muzee respectabile.
ZOO Brazilia: Un beţiv a intrat în cuşca maimuţelor. Pentru că aşa a crezut el, că e o idee bună. Maimuţele l-au bătut. L-au zgâriat şi l-au muşcat.
ZOO Siberia: Iarna, maimuţele primesc în fiecare zi câte un pahar de vin roşu, ca să nu răcească. Îngrijitorii spun că după ce termină băutura, maimuţele plescăie.


Un zvon de altă zoo:

0 comentarii

Publicitate

Sus