04.03.2003
Trăim în virtual. Azi am primit 3 poze cu ghiocei, trimise cu drag, m-am uitat la ei, de 11 ani nu am văzut un ghiocel adevărat. Aşa am ales eu. În grădina mea zăpada e de jumătate de metru.
Eu trimit de ziua tuturor felicitări, frumoase, doar stau o oră să le aleg, mai stau o oră să mă gândesc ce să le scriu în puţine cuvinte, eu îi şi sun de ziua lor, îi sun şi de ziua mea, să nu dea banii pe telefon, poate îşi amintesc că e ziua mea, unii îşi amintesc, alţii nu.

Eu nu primesc niciodată un mărţişor de 1 Martie. Mama ei de viaţă, mă duc să mănânc homari, aşa, de-a dracului, nu că-mi şi plac, aşa de 1 Martie.
Dacă nu primesc ghiocei, de unde?, îmi comand tot virtual, adică din catalog, un set de trei oale din fontă, făcute în Franţa. Turcul nu pricepe la ce-mi trebuie oale de 300 de dolari, dar plăteşte, oricum nu are de unde scoate ghiocei. Am să-mi comand şi o rochie de plajă, atâta am s-o port în casă până mă duce iar în insule. Oricum iese mai ieftin, a venit o scrisoare că cineva a comandat un Mercedes - nu eu - au pus la cutia poştala greşit scrisoarea, mie încă nu mi-a trecut prin minte asta. După şocul cu Mercedesul oalele din Franţa sunt mizilic. Stai ca vine şi 8 Martie.

Azi s-a reîntors din Caraibe prietena mea. Am primit mărţişoare adevărate, nu le dau pe toate Americile, le-a comandat din timp, din România.
Din păcate, când s-a întors, a luat-o şi pe buni la ea. Cât au fost ei în Caraibe buni a stat la noi. Am petrecut o săptămână minunată cu ea. M-a învăţat să fac covrigi, asta chiar îmi lipsea în Canada, de cozonaci ce să mai spun...

Atâta căldură, atâta linişte a adus în casă buni. Bunica mea a plecat din lumea asta, mi-am amintit de: "cine nu are bătrâni să-i cumpere", am povestit despre multe, buni a fost mărţişorul meu. Pe cealaltă bunica, din partea mamei, nu am cunoscut-o, aveam 2 ani cînd s-a dus şi ea într-o lume mai bună.

Mi-am amintit şi de zilele babelor, eu am ales în 7 martie, dar n-am spus pe ce meridian.
Prietena mea mi-a făcut numai draci cu Caraibe, e drept ca i-am făcut şi eu, anul trecut.
Mă duc în Caraibe, cu rochia de plajă şi cu oala de fontă pe cap, tot mă duc.
Sunt sătulă până peste cap de iarna asta canadiană, Topîrceanu zicea:

"Meargă pictorii la ţară
Ca să piară
De căldură şi de praf
Mie daţi-mi străzi pavate,
Măturate,
Daţi-mi cinematograf"
.....................................
"Mie daţi-mi altceva!"

Eu mai am un singur dor: la umbriţa palmierului, în Caraibe, după aia potopul.
Cadou de 1 Martie, 8 Martie şi 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, tot mă striga fata Ghiţă: dacă nu sunt în Canada ghiocei... bun şi Caraibe.

Geta

0 comentarii

Publicitate

Sus