Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Fragmente şi cronici ale cărţilor pe hîrtie  Sageata  Generaţia Polirom

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Prima antologie în limba română a poeziilor lui Jorge Luis Borges


Editura Polirom

15.03.2005
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Miercuri, 16 martie, începînd cu ora 17.00, Editura Polirom împreună cu Institutul Cervantes lansează volumul antologic Poezii de Jorge Luis Borges (selecţie, traducere şi prefaţă de Andrei Ionescu, cu ilustraţii de Tudor Pătraşcu). Prezintă: Andrei Ionescu, Marius Chivu, Cornel Mihai Ionescu, Ioana Zlotescu şi Denisa Comănescu. Participă Excelenţa Sa, Domnul Adrian Guillermo Mirson, ambasadorul Republicii Argentina la Bucureşti. Lansarea cărţii va include şi o lectură poetică în interpretarea actriţei Irina Petrescu.

Evenimentul, care va avea loc la sediul Institutului din strada Marin Serghiescu nr. 12, Bucureşti, face parte din seria manifestărilor prilejuite de aniversarea a zece ani de la înfiinţarea Editurii Polirom.

"S-au întrunit, în sfîrşit, condiţiile prielnice pentru a putea aduna într-un volum Poeziile lui Jorge Luis Borges. Este foarte semnificativ faptul că activitatea lui literară a început şi s-a încheiat cu poezia. Mai mult, se poate spune că opera lui literară este în mod esenţial poezie. În înţelesul amplu şi profund pe care i-l dă scriitorul însuşi: «Cred că unui poet (şi mă gîndesc uneori la mine ca fiind unul) toate lucrurile îi sînt date pentru a fi transformate în poezie. Orice experienţă trebuie să se transforme în poezie, şi dacă am fi cu adevărat poeţi, ne-am gîndi că fiecare clipă din viaţă este frumoasă, chiar dacă nu pare întotdeauna. Pînă la urmă, însă, amintirea transformă toate lucrurile în frumuseţe. Sarcina noastră este să transformăm emoţiile, amintirile, chiar şi pe acelea triste, în frumuseţe. Asta avem noi de făcut, şi marele nostru avantaj este că nu putem îndeplini această datorie niciodată. Sîntem totdeauna doar pe punctul de a o face»", afirmă Andrei Ionescu în prefaţa cărţii.

Puteţi citi în Atelier LiterNet, prefaţa acestui volum, precum şi un fragment din antologia de poezie Borges.


Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Seminar media la Iaşi (3.0/5 - 154 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Patru volume din colecţia Ego. Proză, pe scena de la Green Hours
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Concursul anual de debut pentru studii şi eseuri Ioan Petru Culianu (4.0/5 - 1 vot)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Veniţi cu noi la Cărtureşti!
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Votează literatura tânără! (5.0/5 - 1 vot)
Sageata Toate articolele din această rubrică


RUBRICILE CATEGORIEI

Sageata Fragmentarium
Sageata Cronici de atelier
Sageata Semnal editorial
Sageata Carte de Humanitas Fiction


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer