05.07.2020
Începând de astăzi, 5 iulie 2020, timp de şase săptămâni, copiii, dar şi adulţii care ştiu să aprecieze o poveste bine scrisă, cu subtilităţi stilistice şi întorsături de situaţie ingenioase, vor avea prilejul să asculte poveştile hazlii şi cuceritoare din seria Poveştile măgăruşului, pe care Teatrul "Andrei Mureşanu" le-a pregătit împreună cu LiterNet.ro.

Astfel, duminică de duminică, de la ora 19:30, în cadrul acestei noi rubrici LiterNet, vor putea fi vizionate şi ascultate în formate video disponibile online, aventurile unor personaje poznaşe. Poveştile vor fi spuse de actorii TAM şi ilustrate vizual cu desene realizate de cunoscuta scenografă de teatru Iuliana Vîlsan (câştigătoare a premiului UNITER şi deţinătoare a încă două nominalizări), cea de la desenele căreia a plecat întreaga serie de povestiri.


Povestea Măgăruşului, semnată de Nicole Sima şi citită de Fatma Mohamed, este cea care deschide sezonul estival al duminicilor cu poveşti. (Citiţi aici gândurile Adinei Kenereş despre această poveste).


Povestea va rămâne disponibilă pentru ascultare şi după premieră, aşa că orice copil se poate bucura de ea de mai multe ori.

Proiectul a fost realizat în Studiourile POPAS Production, studiourile de producţie ce ne susţin mereu voluntar şi gratuit. Sunet şi imagine - Marius Popa şi Somogyi Ede-Laszlo, montaj - Nagy Lazar Kincso.

Cei interesaţi, pot accesa online catalogul LiterNet.ro, de unde pot descărca gratuit nu doar poveştile din cadrul proiectului de colaborare cu Teatrul "Andrei Mureşanu", ci şi alte poveşti pentru copii dar şi fel şi fel de cărţi pentru cititorii cu experienţă (https://editura.liternet.ro/catalog).

Programul următoarelor săptămâni, precum şi linkuri către toate volumele, îl puteţi găsiţi aici.

Invitându-vă pe toţi să vă dăruiţi lecturii şi lumii pline de fantezie şi culoare a poveştilor vă dorim să găsiţi timpul necesar pentru a vă bucura de soare, de căldură şi de cât mai multe aventuri, reale sau imaginare.

Povestea de duminică seara este pentru toată familia! La fel cum sunt TAM şi LiterNet.ro.

Cu prietenie,
Echipa TAM - LiterNet!

3 comentarii

  • Bucurie!
    Nicole Sima, 06.07.2020, 08:17

    Nu știu cui să-i mulțumesc mai întâi, așa încât mulțumesc tuturor acelora ce au conceput și dus la bun sfârșit acest proiect. Orice poveste prinde viață atunci când prinde și glas și Povestea Măgărușului trăiește acum o nouă viață prin glasul talentatei actrițe Fatma Mohamed. Primesc acest dar cu multă bucurie și dacă m-aș pune în pielea personajului meu drag, aș striga și eu din răsputeri: I-HAAAAA!!!

  • O initiativa minunata!
    Daniela Stefanescu, 07.07.2020, 20:23


    Ce initiativa minunata din partea Teatrului Andrei Muresanu si a LiterNet! Am ascultat cu multa bucurie povestirile sensibile ale lui Nicole Sima, pe care le citisem cu ani in urma cand aparusera la Editura LiterNet. Vocea si prezenta atat de placute ale actritei Fatma Mohamed m-au plimbat printre toate aventurile magarusului, printre inspiratele desene ale Iulianei Vilsan; si m-au facut din nou sa lacrimez ascultand acel ... crez din capitolul “Inceputul”, care ma impresionase si atunci, dar parca acum capata o semnificatie si mai profunda in aceasta perioada fara precedent pe care o traim cu totii si in care uneori culorile sumbre pot incerca sa puna stapanire peste sufletele noastre:
    Vad binele/, Pentru ca/ Nu vreau/ Sa vad raul./ Vad lumina,/ Pentru ca/ Nu vreau/ Sa vad intunericul./ Nemarginirea albastra/ In locul/ Haosului negru./ Soarele rosu/ Opus/ Cenusiului apasator./ Verdele crud al ierbii/ Si nu/ Tristetea galbenului vested...”
    Superb!
    Felicitari tuturor si de abia astept sa aud urmatoarea poveste.

  • Întâlnirea dintre autor şi TAM
    Carmen Stoianov, 12.07.2020, 09:24

    Întâlnirea dintre autor şi TAM
    Povestea - de fapt povestirile - măgăruşului I-HAAA ne poate/ne pot însoţi călătoria spre copilul din noi...fără garduri, fără tristeţi; doar comori, doar zile însorite de primăvară, luminând amintiri în culorile de curcubeu ale florilor plantate lângă gard....
    Conţinutul educativ al poveştii/povestirilor măgăruşului este măiestrit împletit între cuvinte, sentimente, trăiri între crâmpeiele de cer despre care vorbeşte autoarea. Referirile la alte lecturi devin tot atâtea invitaţii.....
    Felicitări, Nicole Sima, felicitări TAM!

Publicitate

Sus