12.08.2020
Începând din 5 iulie 2020, timp de șase săptămâni, copiii, dar și adulții care știu să aprecieze o poveste bine scrisă, cu subtilități stilistice și întorsături de situație ingenioase, vor avea prilejul să asculte poveștile hazlii și cuceritoare din seria Poveștile măgărușului, pe care Teatrul "Andrei Mureșanu" le-a pregătit împreună cu LiterNet.ro.

Astfel, duminică de duminică, de la ora 19:30, în cadrul acestei noi rubrici LiterNet, vor putea fi vizionate și ascultate în formate video disponibile online, aventurile unor personaje poznașe. Poveștile vor fi spuse de actorii TAM și ilustrate vizual cu desene realizate de cunoscuta scenografă de teatru Iuliana Vîlsan (câștigătoare a premiului UNITER și deținătoare a încă două nominalizări), cea de la desenele căreia a plecat întreaga serie de povestiri.


Ușu, măgărușul buclucaș, semnată de Cătălina Miciu și citită de Anca Pitaru, continuă sezonul estival al duminicilor cu povești, pe 2 august 2020. (Citiți aici gândurile lui Nicole Sima despre această poveste).


Povestea va rămâne disponibilă pentru ascultare și după premieră, așa că orice copil se poate bucura de ea de mai multe ori.

Proiectul a fost realizat în Studiourile POPAS Production, studiourile de producție ce ne susțin mereu voluntar și gratuit. Sunet și imagine - Marius Popa și Somogyi Ede-Laszlo, montaj - Nagy Lazar Kincso.

Cei interesați, pot accesa online catalogul LiterNet.ro, de unde pot descărca gratuit nu doar poveștile din cadrul proiectului de colaborare cu Teatrul "Andrei Mureșanu", ci și alte povești pentru copii dar și fel și fel de cărți pentru cititorii cu experiență (https://editura.liternet.ro/catalog).

Programul următoarelor săptămâni, precum și linkuri către toate volumele, îl puteți găsiți aici. (din motive tehnice, între ultimele două povești publicate în format audio s-a produs o inversare)

Invitându-vă pe toți să vă dăruiți lecturii și lumii pline de fantezie și culoare a poveștilor vă dorim să găsiți timpul necesar pentru a vă bucura de soare, de căldură și de cât mai multe aventuri, reale sau imaginare.

Povestea de duminică seara este pentru toată familia! La fel cum sunt TAM și LiterNet.ro.

Cu prietenie,
Echipa TAM - LiterNet!

*

Povestea Măgărușului, semnată de Nicole Sima și citită de Fatma Mohamed, este cea care a deschis, pe 5 iulie 2020, sezonul estival al duminicilor cu povești.


Prea frumoasa poveste a d-lui Măgar, o poveste ceva mai serioasă, cu un fundal puternic realist, semnată de Alina Andrei și citită de Sebastian Marina, a continuat sezonul estival al duminicilor cu povești, pe 12 iulie 2020.


Lumea lui Ciupicilă-Mofturici, semnată de Valentina Carmen Dincă și citită de Alexandrina Ioana Costea, a avut premiera online pe 19 iulie 2020.


Aventurile măgarului Alfred, semnată de Eduard Țone și citită de Elena Popa, a fost prezentată în primă audiție pe pe 26 iulie 2020.

0 comentarii

Publicitate

Sus