26.07.2020
Începând din 5 iulie 2020, timp de şase săptămâni, copiii, dar şi adulţii care ştiu să aprecieze o poveste bine scrisă, cu subtilităţi stilistice şi întorsături de situaţie ingenioase, vor avea prilejul să asculte poveştile hazlii şi cuceritoare din seria Poveştile măgăruşului, pe care Teatrul "Andrei Mureşanu" le-a pregătit împreună cu LiterNet.ro.

Astfel, duminică de duminică, de la ora 19:30, în cadrul acestei noi rubrici LiterNet, vor putea fi vizionate şi ascultate în formate video disponibile online, aventurile unor personaje poznaşe. Poveştile vor fi spuse de actorii TAM şi ilustrate vizual cu desene realizate de cunoscuta scenografă de teatru Iuliana Vîlsan (câştigătoare a premiului UNITER şi deţinătoare a încă două nominalizări), cea de la desenele căreia a plecat întreaga serie de povestiri.


Aventurile măgarului Alfred, semnată de Eduard Ţone şi citită de Elena Popa, continuă sezonul estival al duminicilor cu poveşti, pe 26 iulie 2020. (Citiţi aici gândurile Gabrielei Popescu despre această poveste).


Povestea va rămâne disponibilă pentru ascultare şi după premieră, aşa că orice copil se poate bucura de ea de mai multe ori.

Proiectul a fost realizat în Studiourile POPAS Production, studiourile de producţie ce ne susţin mereu voluntar şi gratuit. Sunet şi imagine - Marius Popa şi Somogyi Ede-Laszlo, montaj - Nagy Lazar Kincso.

Cei interesaţi, pot accesa online catalogul LiterNet.ro, de unde pot descărca gratuit nu doar poveştile din cadrul proiectului de colaborare cu Teatrul "Andrei Mureşanu", ci şi alte poveşti pentru copii dar şi fel şi fel de cărţi pentru cititorii cu experienţă (https://editura.liternet.ro/catalog).

Programul următoarelor săptămâni, precum şi linkuri către toate volumele, îl puteţi găsiţi aici.

Invitându-vă pe toţi să vă dăruiţi lecturii şi lumii pline de fantezie şi culoare a poveştilor vă dorim să găsiţi timpul necesar pentru a vă bucura de soare, de căldură şi de cât mai multe aventuri, reale sau imaginare.

Povestea de duminică seara este pentru toată familia! La fel cum sunt TAM şi LiterNet.ro.

Cu prietenie,
Echipa TAM - LiterNet!

*

Povestea Măgăruşului, semnată de Nicole Sima şi citită de Fatma Mohamed, este cea care a deschis, pe 5 iulie 2020, sezonul estival al duminicilor cu poveşti.


Prea frumoasa poveste a d-lui Măgar, o poveste ceva mai serioasă, cu un fundal puternic realist, semnată de Alina Andrei şi citită de Sebastian Marina, a continuat sezonul estival al duminicilor cu poveşti, pe 12 iulie 2020.


Lumea lui Ciupicilă-Mofturici, semnată de Valentina Carmen Dincă şi citită de Alexandrina Ioana Costea, a avut premiera online pe 19 iulie 2020.

0 comentarii

Publicitate

Sus