20.05.2021
Era o zi de luni. A început o ploaie de vară cu picături mărunte. Mă plimbam prin parc şi pe umbrela mea se auzea sunetul picăturilor. Lacul era tulbure, iar pe podul de deasupra lui era un tânăr. Chipul îi era acoperit de o umbrelă albastră. M-am apropiat şi l-am salutat fiindcă voiam să intru în vorbă cu cineva. Când m-a auzit a tresărit. A şuşotit ceva care semăna a salut. M-am apropiat mai mult şi am observat că e un coleg din liceu. El s-a uitat la mine şi a zâmbit. Apoi ne-am plimbat împreună prin parc.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2021, grupul are 6.400 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

1 comentariu

  • Ana Catinca❤️
    Diana Cornea, 20.05.2021, 10:11

    Este o poveste scrisă de fetița mea, în vârstă de 11 ani. Vă mulțumește din tot sufletul pentru că ați publicat și povestea ei. Și eu vă mulțumesc foarte, foarte mult.

Publicitate

Sus