31.05.2021
A fost locul în care m-am îndrăgostit de propriul meu corp. După ani întregi în care l-am urât şi l-am hrănit doar cu apă, de cum am păşit în Vamă, corpul meu s-a vrut lăsat eliberat. M-a convins încet să-mi arunc hainele, apoi să mă întind pe nisip, să las marea şi soarele să-l cântărească şi să-l măsoare. Să-l las să fie fără să vreau să-l schimb. Acolo am învăţat să-mi îmbrăţişez şoldurile prea mari şi sânii prea mici. Acolo, sculptat de briză şi încurajat de curcubeu, corpul meu mi-a devenit prieten.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2021, grupul are 6.400 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

1 comentariu

  • Marea
    Anca, 01.06.2021, 13:51

    Acest articol m a purtat prin gânduri la prima mea experiență cu marea ( singură). In Vama nu am fost niciodată, in schimb am fost la Neptun... atunci mi am dat seama de ce un om drag mie mi a spus cândva : ochii tai ( albastri) sunt când liniștiți ca cerul, când agitati ca marea ❤

Publicitate

Sus