09.06.2021
Înfăşurată de cordonul ombilical stă o telecomandă cu un singur buton pe care scrie A FI. Mâinile doctorului, cu mănuşi pline de sânge, îmi întind dispozitivul. Apasă. Apăs. Un buton verde se aprinde şi aud pentru prima oară plânsul copilului meu. Şi acum ce fac? Mă-ntreb. Ajung acasă şi arunc telecomanda într-un sertar. Viaţa începe să se întâmple şi nu ştiu tot timpul dacă e bine ce fac. De fapt, de cele mai multe ori habar n-am şi mă tem. Într-o zi aud: eşti cea mai bună mămică din lume. Verific telecomanda, e on.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2021, grupul are 6.650 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).Înfăşurată de cordonul ombilical stă o telecomandă cu un singur buton pe care scrie A FI. Mâinile doctorului, cu mănuşi pline de sânge, îmi întind dispozitivul. Apasă. Apăs. Un buton verde se aprinde şi aud pentru prima oară plânsul copilului meu. Şi acum ce fac? Mă-ntreb. Ajung acasă şi arunc telecomanda într-un sertar. Viaţa începe să se întâmple şi nu ştiu tot timpul dacă e bine ce fac. De fapt, de cele mai multe ori habar n-am şi mă tem. Într-o zi aud: eşti cea mai bună mămică din lume. Verific telecomanda, e on.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2021, grupul are 6.650 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus