08.07.2021
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Monday Shadows:

"Nopţi albe" (10,8 Mb)
"Motoarele" (10,0 Mb)

(în perioada 1 iulie - 30 septembrie 2021, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Monday Shadows

Monday Shadows a fost înfiinţată în 2017 având în spate aceeaşi dorinţă ca a oricărei alte "trupe de garaj", şi anume să cânte muzica pe care o îndrăgeşte. În scurt timp, în urma feedback-ului pozitiv venit din partea participanţilor la concerte, membri trupei au luat lucrurile mult mai în serios, în 2021 reuşind să lanseze primul album din carieră, Nopţi Albe.

Genul abordat este hard rock/heavy metal, în stilul caracteristic unei umbre a unei zile de luni, cumva sobru după weekend (pentru că s-a sfârşit distracţia), dar în acelaşi timp fresh pentru că fiecare zi şi fiecare săptămână e un nou start.

Line-up-ul a trecut prin mai multe etape ajunând azi în ceea ce, credem noi, este cea mai bună formulă muzicală în care ne-am putea afla. La chitară îi avem pe Sandor Horvath alături de Lorant Bulgozdi, doi împătimiţi ai genului heavy metal care aduc o energie mare muzicală prin riff-urile construite - dar în acelaşi timp şi multă melodie, pentru că sunt două firi foarte calde şi prietenoase, iar asta se simte în fiecare solo şi piesă construite de cei doi.

La voce îl avem pe cel mai nou membru alăturat trupei, în persoana lui Razvan Bobeica. Pasionat de teatru, versurile interpretate de el sunt uşor de reţinut şi vorbesc despre viaţa reală sau imaginară, nopţi lungi şi târzii, poveşti de la bar sau întâlniri cu băieţi şi motoare. Mesajul versurilor este, de cele mai multe ori, mascat lăsând la libera alegere a publicului adevăratul sens al lucrurilor descrise.

La chitară bass îl avem pe Dan Hurgoiu. Dan este un împătimit al muzicii şi un devorator atât al clasicului cât şi al modernului, reuşind să îmbine cele două curente într-o manieră excelentă. La tobe, percuţionistul trupei, Ovidiu Crişan, este pasionat de percuţie de mic şi în fiecare zi dă din el o bucăţică de cunoştinţe asupra instrumentului celor care vor să înveţe să cânte la tobe.

Partea lirică a trupei a suferit destul de multe schimbări într-un timp destul de scurt; iniţial versurile erau în limba engleză, dar de anul trecut (2020), de când am început lucrul la primul album, versurile au fost scrise în limba română. Partea muzicală a suferit şi ea transformări în timp din 2017 încoace, dar muzica şi membrii sunt în continuă explorare şi transformare, aşa că şi albumul de debut al trupei, Nopţi Albe, cuprinde foarte multe influenţe, cum ar fi funk/disco, R'N'B, psychedelic rock sau blues. Albumul cuprinde 10 piese din care două piese instrumentale. Albumul a fost lansat în 26 februarie 2021. Albumul se găseşte pe toate platformele online (youtube, iTunes, spotify, etc).

De curând, formaţia Monday Shadows, prin asociaţia cu acelaşi nume a organizat la Camping Eldorado, Gilău, Cluj, festivalul Rock the Camp. Un festival de o zi, cu 5 trupe (Altar, Masterpiece, Onenightstand, Konthrast şi bineînţeles Monday Shadows). În cadrul festivalului au fost susţinute şi două workshopuri, unul de tobe şi unul de chitară.

Aflată în plină ascensiune muzicală, trupa lucrează şi la primul videoclip, la piesa care dă şi titlul albumului, Nopţi Albe.

Componenţă:
Sandor Horvath - Guitars
Lorant Bulgozdi - Guitars
Razvan Bobeica - Voice
Dan Hurgoiu - Bass
Ovidiu Crişan - Drums

Câteva link-uri utile:
facebook.com/mondayshadows
instagram.com/monday.shadows/
youtube.com/playlist

0 comentarii

Publicitate

Sus