02.12.2005
În perioada 08 Decembrie - 31 Decembrie, Galeria Fundaţiei / Baku Art Gallery din strada Dem I. Dobrescu, nr.11 (fostă Oneşti) găzduieşte expoziţia "Despre femei" a artistei Mihaela Mirela Grigore - Mire.

"Despre femei" este un proiect artistic al cărui mesaj este transmis prin intermediul unei forme de artă inedite şi puţin reprezentată în România. Este vorba despre tapiserie susţinută de lucrări de grafică, culori cerate şi obiecte decorative.

De ce "Despre femei"?

Pentru că fiecare lucrare vorbeşte despre ipostaze diferite ale feminităţii, pentru că emoţiile care au generat obiectele de artă sunt profund feminine dar şi pentru că modalitatea de lucru, tapiseria, este în fapt un meşteşug migălos care îşi găseşte formă şi capătă valoare artistică mai ales în mâinile unei femei.

Pentru Mihaela Mirela Grigore tapiseria înseamnă culoare, sensibilitate, înseamnă momente de viaţă transpuse în mii de ore de lucru şi transformate astfel în artă. Dedicată acestei forme de artă încă de la începutul activităţii sale, artista şi-a format în timp o viziune aparte, a creat o lume plină de simboluri şi de fantezie şi a găsit astfel un mod de exprimare al propriilor gânduri şi idei.

În lucrările din această expoziţie, femeia, fragilă şi puternică în acelaşi timp, prinsă în haosul vieţii cotidiene, îşi recapătă forţa, farmecul şi acea aură de mister specifică.
Tehnica folosită combină cusătura pe etamină sau canafas şi colajul cu intervenţia directă a unor materiale precum lemnul, sfoara, sârma sau sticla.


Despre sine, Mire declară:

"Îmi spun ca fiecare lucrare este unică deoarece exprimă bucuria unui moment irepetabil. Caut cu obstinaţie frumosul, încerc să mă feresc de facil, de grotesc, intr-un secol in care urâtul si derizoriul au ajuns să fie ridicate la rang de artă. Fiecare lucrare este o manifestare a emoţiilor, iar aceste emoţii vorbesc o limbă pe care oricine o poate înţelege. Mă gândesc mereu că, prin lucrările sale, artistul se dăruieşte pe sine."
Parteneri media: Şapte seri, Liternet.ro, 121.ro şi Ele.ro

0 comentarii

Publicitate

Sus