13.05.2003
Jocuri de societate în avion

Orice călătorie incepe, şi în cazul fericit se şi termina, cu decolare- aterizare. La plecare a fost cu cântec, eu şi Sugar foarte suspecte. Ultima noastra decolare a fost în 9 septembrie, cu 2 zile înainte de..., când am stat în aeroport 8 ore, luase foc avionul nostru pe pistă, în Canada.

Acum numai că nu ne-au dezbrăcat pe amândouă, la mine era suspect un pachet de ţigări în buzunar, oare aşa arată o bombă?
La Sugar băgăjelul de mână în care avea drăciile ei de jocuri, plus câteva CD-uri, a trebuit să demonstreze un joc, pe mine nu m-au pus să fumez o ţigară, să fie siguri că ţigări am, păcat:-( Să fiţi liniştiţi, s-a întărit securitatea la aeroporturi, în sensul că nici vorbă.

Când să ne îmbarcăm zice băietul:
- Ce ai zice tu dacă se prăbuşeşte avionul?
- Aş zice că e păcat să se prăbuşească acum la plecare, dacă tot e să fie, mai bine când ne întoarcem, păcat să murim acum înainte de distracţie.
- Mare păcat, să mor acum când nici nu am avut sex în viaţa mea.
La faza asta autoarea acestor rânduri a rămas fără replică, rar, dar mi se mai întâmplă.
Tot ce am putut să spun, într-un târziu, a fost:
- Să ştii ca nu e ceva fantastic, după trebuie să faci dus, să te speli bine, atâta duş, atâta săpun... nu fac bine la piele, trebuie să pui crema să nu te deshidratezi, nu merită efortul.

La întoarcere, iar plictiseală pe avion, acelaşi, într-o săptămână nu au reuşit să repare ce era de reparat să vedem un film, dar a fost totuşi un progres, puteam să auzim sonorul de la film în căşti, 5 $ bucata cască, dar eu le aveam de acasă, nu merg fără căşti. În condiţiile astea ce să faci aproape 4 ore de zbor?
Jocuri de societate: se plasează persoană serioasă şi de preferinţă mai plinuţă în scaunul din mijloc, care încearcă să doarmă că a doua zi iar la lucru, se îndruma să pună capul pe scaunul din faţă.

Se plasează Sugar pe celălalt rând, cu alţi călători, pentru a primi trei porţii de desert, ciocolată ori ce se nimereşte.
Persoana de la geam începe să se joace cucu bau cu persoana de lângă culoar, pe sub burta persoanei serioase care doarme şi pe la spatele ei. Până se prinde persoana de la culoar că ne jucam trec cam 20 de minute. Crede ca am ceva important de comunicat, un secret. Se trece la făcut mutre, scos limba, încrucişat ochii, în acest joc vor intra şi însoţitoarele de bord, îngrijorate de sănătatea noastră mintală, pe aceasta cale se obţine un suc cu multă gheaţă, ne rehidratează, să nu ne apucăm să mimam convulsii.

Important: a se trezi persoana din mijloc când e momentul de cumpăraturi, fix când e căruciorul în dreptul nostru, nici mai devreme, nici mai târziu, de luat parfumuri, ţigări, băuturi, se comanda totul foarte rapid, până nu apuca să se dezmeticească, dă cartea de credit, semnează, fericit că mai poate dormi câteva minute, între timp i-am mâncat şi porţia lui.

Când sosim scandal cu şoferul arab de la taxi.
Jumătate de oră a se comenta că nu-i merge bine aerul condiţionat, după ce ne-am asigurat că a închis geamurile, nu dorim curent de aer din afară, lui nu-i place aerul condiţionat, zice că răceşte, eu zic că nu pot respira, de insistat din 30 în 30 de secunde să-i dea dracului drumul aerului condiţionat, la 2 noaptea nu sunt circulate autostrăzile, nu e pericol să facă accidente, de tocat nervii arabului cât încape, a nu se da bacşiş ca nu a fost destul de rece în limuzină.
Urmează alte istorii din Caraibe.

Geta

0 comentarii

Publicitate

Sus