20.05.2003
Cu cuceririle m-am lămurit: Spune frumoasă Zaraza /
Câţi te-au mai iubit?? Câţi au plâns nebuni după tine?/
Şi câţi au murit.

Au mai murit dintre ei, dar vreme trece, vreme vine, se nasc alţi fraieri.
Lac să fie ca broaşte destule.
L-a apucat pe coleg nebunia, musai să-şi îmbunătăţească spaniola, dimineaţa sunt lecţii de spaniolă, eu mă duc la jocuri de aruncat potcoave, dat la ţintă, aerobic în piscină, meditat şi un fel de yoga pe muzica călugărilor ălora din Spania, lecţii de dans... el cu spaniola.

Amatori nu sunt, nemţii, englezii, belgienii, olandezi nu servesc aşa ceva, la ce le-ar folosi? Numai colegul se prezintă, să se dea grande, bănuiesc, mai vine totuşi unul, dar ăla nu ştie o boabă, profesorul se ocupă numai de coleg, se duce celalalt în treaba lui.
Îl pune să scrie o compunere în spaniola, bine-i face, în liceu îi făceam eu compunerile, la schimb cu rezolvatul problemelor de matematică pe care le făcea el, mai particip şi eu la lecţii, mă trezesc că pot vorbi în spaniolă.
Ptiu, drace, mi s-a urcat la cap de ce gust la bar de vorbesc în limbi străine? Mă simt ca un inginer, pricep tot, dar nu prea mă pot exprima în spaniolă, asta în prima zi, apoi mi-am dat drumul, sper să uit curând să am motiv să mă întorc.
Colegul mă scoate din sărite tot mai mult, se încăpăţânează să vorbească cu tot personalul în spaniola. Culmea că îl înţeleg perfect, spune şi la aeroport să nu-i strice o pagină pe paşaport goală, să-i pună ştampila pe una care mai are ştampile, e plin paşaportul de vize, ştampile, mă mir ca nu-l iau la ochi, vize de Columbia, de alte ţări de droguri pline.

Mă las de lecţiile de spaniola, merg cu băietul în ocean, da' şi asta pune întrebări încuietoare:
- Uită-te în jur şi spune-mi ce lipseşte.
Mă uit, mă uit, mi se pare ca nu lipseşte nimic.
- Lipsesc chinezii mami, nu vezi ca nu e nici unul aici? Aia se duc în concedii în ţările lor.
Da, lipsesc chinezii şi pescăruşii, plin de ei în Toronto.
Mai primesc indicaţii de la băiet:
- Tu când ieşi din ocean te rog să-ţi iei rochie, când e ud costumul de baie se cam vede ceva, mă simt penibil, să nu te iei după femeile astea care stau cu ţâţele goale, o mama nu face aşa ceva. Când stai pe şezlong să pui un prosop pe tine, să nu se uite nimeni la tine. Să nu te prind că te duci în ocean cu tati şi să va sărutaţi, ori să va ţineţi de mână, bagă la cap că sunteţi părinţi nu curve. Să nu-ţi cumperi niciodată costum de baie în doua piese, ăsta al tău întreg e destul de decent, dacă îţi iei rochie după ce ieşi din ocean, să-ţi acoperi şi picioarele.

Oare cresc un taliban?

Geta

0 comentarii

Publicitate

Sus