12.02.2010
Timp de 742 de ani, într-un superb oraş mângâiat de ape, câteva zile pe an, oamenii poartă măşti. În pieţele istorice, localnicii dar şi străinii dansează, joacă în spectacole de teatru, cântă şi mai ales încântă privirile turiştilor. La Carnavalul de la Veneţia oricine poate purta masca oricărui personaj politic sau de poveste, actual sau istoric, trist sau euforic. Oricine visezi să fii, mascareri iţi meşteresc masca din panglici, blană, mărgele, voal, iar costumierii iţi întregesc personajul. Eşti gata de defilare!

Între 6 si 16 februarie 2010, Carnavalul de la Veneţia se dezvăluie şi iţi provoacă toate simţurile. Fotograful Simion Buia îl simte şi-l prinde de 6 ani în obiectivul său. Câteva dintre provocatoarele, coloratele şi misterioasele măşti de la Carnaval pot fi admirate între 6 şi 20 februarie 2010 în ceainăria Cărtureşti, str. Arthur Verona, nr. 13-15. Expoziţia de fine art photography Maschere di Venezia se întâmplă a doua oară în România, creând o tradiţie şi un spectacol aparte în aceeaşi perioadă cu manifestaţia de la Veneţia.

Fotografiile selectate captează câteva dintre măştile care au defilat în 2009 în Piazza San Marco. Atmosfera de poveste este imposibil de replicat, dar fotograful Simion Buia încearcă să redea în tablourile sale spiritul şi culoarea Carnavalului.

Cu sprijinul Băncii Transilvania, 20 de fotografii vor prinde viaţă pe HP Artist Matte Canvas la dimensiuni generoase: 70x100 cm, respectiv 140x200 cm. Expoziţia este cu vânzare, iar vernisajul a avut loc pe 8 februarie 2010, ora 19. Fotografia este garantată 100 de ani în condiţii de muzeu. Seria este limitată la 25 exemplare din fiecare fotografie, iar calitatea exponatului este validată de certificatul de autenticitate.

La realizarea acestui spectacol contribuie Banca Transilvania ca sponsor şi HP Romania ca partener, iar sprijinul media vine din partea: TVR Cultural, Observator Cultural, Radio România Cultural, Reader's Digest, Photo Magazine, România Pitorească, Apropo.ro, Descopera.ro, 9am, Zile şi Nopţi, RFI, LiterNet.ro, Foto-magazin.ro, Şapte Seri, Fotografa.ro, Fotopedia.ro, BadorGood.com, Realitatea.net.


Despre Simion Buia

Recent distins cu premiul Fotograful îţi arată lumea de către Asociaţia Jurnaliştilor de Turism din România, fotograful Simion Buia este îndrăgostit de călătorie şi de oameni. Este specializat în fotografie de portret şi travel. Portretizează actori, copii, personalităţi literare şi ale lumii de fashion.

Karl Lagerfeld, Marilyn Manson, Dita von Teese, dar şi laureaţii premiului Nobel pentru literatură Gunter Grass şi Kertesz Imre au fost fotografiaţi de Simion Buia. Proiectul său de suflet - care l-a motivat să revină în România după 14 ani de profesat în ţara lui Goethe - este Actorii şi fotograful (www.simionbuia.ro), însumând o serie de 111 portrete "fără fard" ale unor actori români celebri, realizate în studioul său foto din Bucureşti.


0 comentarii

Publicitate

Sus