18.02.2010
Expoziţia Insula a fost expusă în perioada 9 - 14 februarie 2010 în Sala Brauner a galeriei ArtSociety (str. Logofăt Luca Stroici, nr. 18)

Cosmin Gogu este unul dintre cei mai apreciaţi fotografi români contemporani. Unul dintre acei artişti care stăpâneşte la fel de bine fotografia de advertising, fotografia concept şi, poate mai întâi de toate, fotografia de fashion.

În decembrie 2009, aflat într-o călătorie în Thailanda, Cosmin Gogu a realizat seria Insula. Exotism, mister, căldură, vegetaţie, frumuseţe, toate au trecut - în cantităţi potrivite - prin obiectivul fotografului.

Fotografiile vor fi expuse în cadrul unei expoziţii integrate în contextul Contact Lenses, un proiect iniţiat deArtmark şi DesignYourself.ro, într-un demers conjugat, 15 ani de fotografie de fashion în România.

Unul dintre cei mai inventivi fotografi, Cosmin Gogu îşi surprinde mereu privitorii cu cadre neaşteptate, în care culoarea, compoziţia şi fantezia se îmbină într-un mod fericit.

"Cosmin Gogu are studii de artă şi asta se vede imediat ce ai în faţă câteva din fotografiile lui. Compoziţia şi cromatica nu sunt niciodată întâmplătoare. El le caută atent şi reuşeşte - zic eu - să îmbine fără greutate măiestria unui bun pictor cu agilitatea şi spontaneitatea unui fotograf de calitate. Nu sunt puţine nici fotografiile care te invita la meditaţie. Şi le găsim chiar printre cele care intra în categoria fashion. Ori asta nu e des întâlnit în rândul fotografilor de gen, pentru ca fotografia de moda trebuie să vândă, nu să ridice întrebări fundamentale. La Cosmin ea face cumva şi una şi alta. La fel se întâmplă şi în Insula, o serie pe care Cosmin a realizat-o în Thailanda, recent." (Dragoş Farmazon, curator Contact Lenses)

Sponsorii principali ai Contact Lenses sunt X-Trade Brokers România, Galeriile Noblesse şi Infinit Solutions.

Aflată pe strada Logofăt Luca Stroici, galeria ArtSociety este parte a antreprizei Artmark (www.artmark.ro). Un spaţiu special, care trăieşte o nouă viaţă într-o expresivă vilă de secol XIX, adusă cu gust în contemporan printr-o restaurare bine gândită. ArtSociety e un loc de refugiu din ritmica ardentă a fiecărei zile, un mediu al introspecţiei în vecinătatea picturilor sau a fotografiilor şi, de ce nu, un context pentru networking-ul de calitate, în ambianţa unor vernisaje gândite să-şi răsfeţe oaspeţii.

Cosmin Gogu şi-a început carieră de fotograf în 1998, după ce terminase deja secţia de Pictură a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. A lucrat pentru început cu Playboy şi Madame Figaro, dar a colaborat şi cu unele dintre cele mai importante agenţii de publicitate din România, câştigând numeroase distincţii. Printre cele mai însemnate premii ale carierei se numără cel obţinut în urmă concursului de fotografie de modă Choose your lightstyle - categoria Glamour (concurs organizat de Coca-Cola Light) şi cele două premii obţinute în cadrul Audi Photo Academy Aeards - secţiunile Cea mai bună tehnică şi Alegerea publicului.


0 comentarii

Publicitate

Sus