Don Quijote Rătăcitorul îşi îndreaptă paşii cu mare grabă spre Piaţa Cibeles, ca să vadă în toată splendoarea lor, aranjamentele florale şi edificiile publice înfăşurate în lumini multicolore izvorâte din reflectoare imense şi imaginativ plasate. Pregătirile pentru nunta secolului au fost aproape finalizate, detaliile bine puse la punct, invitaţii deja încep să apară din toate colţurile lumii. Unul dintre cei mai importanţi designeri spanioli, Pascua Ortega, a fost desemnat să se ocupe de proiectul decorării Madridului. O explozie de culori a invadat străzile metropolei. Predomină culoarea roz, argintie, albă şi galbenă. Catedrala Almudena a fost împodobită sobru, cu tapiţerii din Patrimoniul Naţional şi flori albe pe fond verde. Cele mai luxoase hoteluri din Madrid – Ritz, Palace, Villa Magna şi Santo Mauro au fost puse la dispoziţia membrilor distinselor Case Regale veniţi din cele mai îndepartate ţinuturi pentru a asista la nunta regală dintre Principele Felipe de Borbón şi Doña Letitia Ortiz.
Felipe de Borbón y Grecia s-a născut în Madrid la data de 30 ianuarie 1968. Copilăria şi-a petrecut-o jucându-se cu surorile lui în gradinile din Zarzuela până în momentul intrării la colegiul Nuestra Señora de Rosales, unde a studiat împreună cu ceilalţi copii ai elitei aristocraţiei spaniole. Şi-a continuat apoi studiile în Canada. Condiţia lui de moştenitor al tronului l-a obligat să urmeze cariera militară în Academia Generală Militară din Zaragoza, la Şcoala Navală de Marina şi la Academia Generală din San Javier. Dupa terminarea stagiului militar, Principele s-a înscris la Universitatea Autonoma din Madrid unde a studiat dreptul şi economia, ceea ce l-a convertit în primul principe spaniol universitar. Ulterior, a făcut şi un master în Relaţii Internaţionale la Universitatea din Gerorgetown, SUA. A avut o viaţă sentimentală destul de agitată, printre femeile care i-au intrat în graţii, numărându-se Isabel Sartorius, Gigi Howard şi modelul danez Eva Sannum, relaţie care a durat aproape 5 ani de zile.
Letizia Ortiz Rocasolano a venit pe lume în data de 15 septembrie 1972 în Oviedo. Nepoată şi fiică de ziarişti, s-a licenţiat în jurnalism, la Universitatea Complutense din Madrid, urmând apoi cursurile unui master în audiovizual şi studii de doctorat în Mexic. A lucrat în diverse redacţii printre care ABC, Agentia EFE, Bloomberg TV, CNN. În anul 2000, Letitia Ortiz a fost angajată la Televiziunea Spaniola unde a prezentat emisiunea de Informaţii Săptămânale apoi Telejurnalul Dimineţii, în ultima perioadă fiind prezentatoarea ediţiei secunde a Telejurnalului, impreuna cu Alfredo Urdaci. Este câştigătoarea Premiului Lara pentru jurnalism şi a Premiului Principelui de Asturias. A fost căsătorită timp de un an şi jumătate cu Alonso Guerrero, un profesor din Institutul Ramiro de Maetzu. După divorţ a mai avut o relaţie sentimentală cu prezentatorul de televiziune David Tejera.
Principele Felipe şi Letizia Ortiz s-au cunoscut în 17 octombrie 2002 cu ocazia unei mese organizate de Pedro Erquicia, prezentator şi director al programului Documente TV. Aici se pare că Principele a început să dea semne de vădit interes faţă de ziarista Letitia Ortiz cu care s-a întreţinut în discuţii amicale mai multe ore. Relaţia care a început a fost extrem de discretă, foarte puţini fiind aceia care puteau să bănuiască vacanţele petrecute în Mallorca de către cei doi îndrăgostiţi. În data de 5 octombrie 2003, Principele îşi anunţă oficial familia în legătură cu relaţia sentimentală. După foarte puţin timp, Familia Regala anunţă oficial căsătoria celor doi.
Cei 1400 de invitaţi pentru nunta regală au fost primţi oficial în Palatul Regal. Pentru prima dată a fost invitat şi un şef de guvern, în persoana preşedintelui Jose Luis Rodriguez Zapatero. N-a lipsit de la acest important eveniment nici Regele Mihai al României. Din păcate însă, ploaia a fost prezentă pe întreg parcursul ceremoniei religioase precum şi în timpul traseului străbătut de către cei doi miri prin capitala. Cu toate acestea, mii de persoane au ţinut să-i vadă pe cei doi recent căsătoriţi şi s-au înşiruit pe întreg parcursul anunţat oficial. Zeci de mii de turişti au invadat Madridul ca să admire fantasticul design al metropolei.
În semn de omagiu, adus victimelor atentatului terorist din 11 martie, au fost plantaţi în piaţa Atocha, 192 de arbori, în principal măslini şi cipres. Au fost acreditaţi pentru retransmiterea ceremoniei nunţii regale peste 3400 de ziarişti din 37 de ţări. Securitatea este asigurată de către peste 20.000 de agenţi ai corpurilor speciale de poliţie şi garda civilă. Timp de 3 luni înainte de nuntă, poliţia a verificat fiecare casă în parte, aflată pe itinerariul străbătut de către familia regală în timpul nunţii şi au instalat detectoare speciale de metale şi explozive în diverse puncte strategice ale capitalei.
Madridul arată noaptea extraordinar iar lumea a împânzit pur şi simplu centrul capitalei, paralizându-l în întregime. Adevărul este incontestabil. Capitala arată ca într-o poveste fantastică, cu milioane de lumini şi flori, cu multă animaţie şi mai ales, extrem de primitoare. Jocul de lumini şi reflectoare este imposibil de descris în cuvinte. Dincolo de orice controversă, acest eveniment este unul care are loc o dată la o jumătate de secol. Aşa că... Don Quijote Rătăcitorul n-avea cum să rateze o asemenea ocazie, în ciuda secolelor pe care le duce în spinare.