03.03.2021
De data asta, purtam o perucă roşie şi mă chema Eva. Mereu ajungeam prima. A intrat timid, s-a aşezat lângă mine şi mi-a spus că sunt frumoasa. Cu 2 minute mai devreme decât de obicei, s-a ridicat brusc şi s-a scuzat că trebuie să plece. Uitase ce zi e şi că are o întâlnire importantă.
De 5 ani şi 4 zile, în fiecare joi, mă întâlnesc cu soţul meu. În urma accidentului, în fiecare dimineaţă când se trezeşte, uită tot şi o ia de la capăt. Nu-şi aminteşte decât întâlnirea de joi, doar că nu ştie niciodată cu cine.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2021, grupul are 4.500 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus