16.04.2021

În ultime vreme, când ies cu copiii pe stradă, evit contactul vizual cu oamenii din jur ca să le ucid din faşă dorinţa de a afla dacă sunt toţi patru ai mei şi dacă mai facem. La fel şi azi, doar că nu-ştiu-ce m-a făcut să mă uit în jur şi am zărit o bătrână îndreptându-se spre noi. Las ochii în jos, regulamentar. Cu toate astea, aud: sunt toţi ai dumneavoastră? Ceva din privirea ei m-a făcut să răspund calm: da. Ochii ei s-au umplut de lacrimi şi a spus: Ce fericită sunteţi, eu nu am pe nimeni.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2021, grupul are 5.600 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

1 comentariu

  • Excepțional!!!
    Madalina Potoroaca, 16.04.2021, 20:23

    Nu mai am cuvinte! Excepțional! M-a bulversat și mi-a încălzit inima! Na, ia de aici! Când te aștepți mai puțin, vibe frumoasa normalitate, paradoxul, lecția care te restartează! Ești minunata, Oana!

Publicitate

Sus