14.02.2006
1 ianuarie

Ieri a fost revelionul. L-am sărbătorit în camera mare şi pe balcon şi pe stradă. Au pocnit petarde la tot pasul, au fost focuri de artificii... pe scurt a fost minunat.

Azi m-am cam plictisit în casă. N-aveam ce să fac nici afară. Mi-am făcut temele de vacanţă, îmi voi face şi exerciţiile la matematică şi mă voi culca. Mă gîndesc la sora mea care se va căsători peste o săptămînă. Am s-o duc şi pe Pisica. Mă bucur că anul acesta voi împlini zece ani.


3 ianuarie

În 2 ianuarie nu s-a întîmplat mare lucru. Era joi şi încă eram în vacanţa de iarnă, care ţine pînă marţi. Am fost la bunici cu sora mea, Ara, şi am uitat-o pe Pisica acolo. Am plîns foarte tare fiindcă am uitat să-i pun haina. Era în rochiţă şi m-am speriat că o să-i fie frig. Ara s-a supărat şi a strigat la mine. A spus că e o păpuşă şi păpuşile nu simt nimic şi nu simt frigul. Şi a spus că Pisica e un nume urît pentru o păpuşă. Atunci eu am plîns şi mai tare şi a plîns şi ea fiindcă era supărată. Nu mi-a spus de ce.

Azi dimineaţă am fost cu tata la bunici şi am luat-o pe năstruşnica şi drăguţa Pisica acasă. Era cald afară, dar am îmbrăcat-o gros.


4 ianuarie

Am descoperit cînd m-am trezit că sînt foarte bolnavă. Tuşesc îngrozitor şi iau medicamente. Ara a venit în camera mea să vadă cum mă simt. S-a întîmplat azi ceva ciudat: sora mea a luat-o pe Pisica în braţe şi s-a întins în pat. După aceea a început să plîngă. Nu ştiu de ce e atît de supărată. Nu vrea să îmi spună. Acum, seara, mă simt mai bine. Am observat că Pisica e şi ea bolnavă. Mă duc să îi fac o injecţie. Noapte bună.


7 ianuarie

Nu am mai scris în jurnal pentru că ieri a început şcoala şi nu am avut timp. M-am întîlnit cu colegii şi am rîs mult la glumele lor. Ingrid mi-a spus că va aduce păpuşa ei la şcoală într-o zi şi vrea să o aduc şi eu pe Pisica să le facem cunoştinţă. Astăzi n-am putut fiindcă Pisica se simţea rău. E supărată şi nu mai pot vorbi cu ea.


8 ianuarie

Mîine o să lipsesc de la şcoală ca să merg cu părinţii mei la Casa Căsătoriilor unde sora mea se va căsători. Pisica e foarte bolnavă. Eu am primit-o de la Ara, dar atunci o chema Maria. Ara a avut foarte mare grijă de ea şi i-a făcut toate hainele albe şi le spăla tot timpul. Eu am prea multe teme. Cred că Arei îi pare rău că mi-a dat-o mie. Fiindcă a venit azi şi a ţinut-o în braţe şi s-a jucat cu ea. Apoi a plîns. Sora mea împlineşte douăzeci şi cinci de ani tot de ziua mea. Cred că am să-i cumpăr şi ei o Pisică.


9 ianuarie

Am dormit pe Pisica azi-noapte! Am apăsat-o foarte tare! Nici nu mai respiră. Nu pot să plîng fiindcă azi mama a spus că nu am voie s-o supăr sau s-o întristez pe Ara.


9 ianuarie - la prînz

Am fost la Casa Căsătoriilor. Sora mea era foarte frumoasă. Şi soţul ei. Ea m-a pupat mult şi a observat că sînt supărată. Ea era veselă şi m-a întrebat ce s-a întîmplat. I-am spus că Pisica nu mai respiră. Şi atunci a rîs şi a spus că Pisica a murit. Eu am plîns şi mama iar s-a supărat pe mine. Dar Ara a spus că ea m-a făcut să plîng şi şi-a cerut scuze. Totuşi, sora mea nu minte niciodată. Asta înseamnă că Pisica mea a murit! Mama mi-a luat-o după ce am plîns. Nu ştiu ce a făcut cu ea. Sînt foarte supărată...


9 ianuarie - seara

Din noaptea aceasta voi dormi în camera surorii mele, care a rămas nelocuită.


9 ianuarie - noaptea

Voi dormi fără Pisica. Sînt foarte foarte supărată.














5 iulie

Azi mama mi-a cumpărat o păpuşă. Am vorbit cu Ara la telefon şi mi-a spus că va avea o fetiţă. Mă bucur foarte mult pentru ea. Aş vrea să o cheme Pisica. Ştiu că nu o să o cheme aşa. Pînă la urmă, şi mie mi se pare un nume urît...

0 comentarii

Publicitate

Sus