10.10.2006

concurs online de creativitate (şi o brumă de cultură)


Hei, deşteptarea! Văd că v-aţi cam moleşit... Unde vă e verva din primele ediţii ale concursului?

Repet întrebarea: ce destinaţie practică i-aţi da Ţepei-cu-Cartof din Piaţa Revoluţiei? Haideţi: vă aştept să mă pişcaţi cu idei inspirate. Amănunte aici.

Deocamdată, cei mai harnici au fost amatorii de sporturi extreme, care mi-au propus să facem din Ţepuşa lui Ghilduş:

- stîlp de escaladat (îmbrăcat în oglindă... uh, alunecă):

Propun îmbrăcarea ţepei în oglindă, astfel încît uitîndu-te la ea să vezi, de fapt, împrejurimile; iar apoi multiplicarea acesteia în cîteva exemplare care să difere între ele doar prin înălţimea la care este plasat cartoful. Dispuse alăturat, ţepele vor permite trecătorilor cu apetit pentru adrenalină să cîştige altitudine sărind din cartof în cartof.


- sau pistă de dat cu rolele de toate felurile:

Păi dacă o dăm jos, se poate construi o pistă pentru rolleri, biciclişti sau skateboarderi.


Nu e rău. Aştept şahiştii.

Pînă atunci, la polul opus se plasează concurentul (cu siguranţă un sceptic care i-a găsit Ţepei două funcţiuni inhibitorii:


1. funcţia de bau-bau pentru generaţiile viitoare, în special cele care vor dori să se sacrifice aiuristic...
2. un foarte precis instrument de măsurare a ţepelor (...), etalonul absolut al acestora fiind Revoluţia din 1989.Ca să vă mai inspiraţi un pic, ia uite ce au făcut deunăzi în Buenos Aires. De Ziua Internaţională de Luptă contra SIDA, Obeliscul din centrul capitalei argentiniene a fost învelit într-un prezervativ roz.


Ideea nu e nouă: primul prezervativ urieşesc de culoare roz a luat poziţia erectă în ţara lui Gargantua, îmbrăcînd în 1993 obeliscul parizian din Place de la Concorde. Închipuiţi-vă ce sugestie realistă dă cartoful acela glandular din vîrful Ţepuşei de la Palat...


La arme, cetăţeni! Să facem ceva cu Ţeapa lor!

Nu vă gîndiţi că aţi comite blasfemie: acest păcat (solitar) să şi-l asume cei care, abuzînd de un pretext comemorativ, au înfipt această sulă în coastele oraşului.

Aşadar: ce altceva putem face cu Ţeapa?

0 comentarii

Publicitate

Sus