30.07.2023
Amorena Minculescu
Scoateți o foaie de hârtie, azi e lucrare la tetraevangheliar. A, vă reamintesc: hârtia e chestia aia, constellation snow de care aveți nevoie doar o dată pe an, când trimiteți smart tax-ul la Centru. Interzisă folosirea livescribe, pulse smartpen, chatpen etc. Utilizați numai degetele, rotring 500, recuperate din muzeu și care se numeau creioane. Nu vorbiți, nu acționați microcipurile bluetooth. Respectați doar principiile cuantice și AI Watson. E momentul să luați în serios școala Gospel Musk.

Dan Banu
Și a dat Elon Vestea Bună oamenilor. Și ei au ridicat capul și i-a orbit strălucirea din cer. Și am văzut un alt înger care zbura prin mijlocul cerului, în rețeaua Starlink, pentru ca s-o vestească locuitorilor Pământului, oricărui neam, oricărei seminții, oricărei limbi și oricărui norod. Și a spus Elon: Tatăl Ceresc ne-a poruncit și ne-a binecuvântat să creștem, să ne înmulțim și să supunem Pământul și a numit al nouălea său prunc X AE A-12. Apoi încă o Tesla a luat foc și acțiunile au scăzut.

Siranuș Hakobian
Era de rit vechi: nu avea card bancar și nu făcea consum de date. Măcar un laptop să-și fi cumpărat. Nici vorbă: compunea scrisori anacronice, pe hârtie adevărată, cu cerneală Pelikan. Dragă Elon, te rog să muți nițel sateliții, că-mi bruiază Carul Mare; eu nu pot ieși din casă pentru că nu mai recunosc lumea și mi-e teamă că mă rătăcesc. Vezi bine, mi-a rămas doar Carul Mare. După un timp a primit în cutia poștală un răspuns, tipărit fără cusur pe o coală albă: rotundă și veselă, o față râdea cu lacrimi.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus