08.08.2023
Siranuș Hakobian
Nu aș rata nicio înmormântare de vară; cimitirul este locul perfect unde pofta de viață se revitalizează și unde bietele jerbe se fac de râs în fața vegetației bine hrănite din jurul mormintelor. Simțurile mi-o iau razna într-o anarhie scăpată de sub control: retina mi se încarcă de verdele gras și iasomia mă înnebunește. Pe aleile pietruite plutesc norii de feromoni emanați de puterea morții, marele afrodisiac, din corpuri vii și norocoase. Total nepotrivit mi se face dor de-o curvă care mirosea ieftin a iasomie.

Paul Dârvariu
În apărarea subsemnatului, aduc următoarele dovezi: 1) Fotografia selfie depusă la dosar de reclamantă, în care apărem amândoi pe o bancă în parc. Vă rog să observați că banca este așezată sub un tufiș de iasomie, un arbust înflorit, foarte parfumat; 2) Certificatul medical din care rezultă că subsemnatul suferă de olfactofobie, o boală care se manifestă printr-o anarhie a rațiunii în prezența unui miros puternic. Față de cele arătate, vă rog să respingeți acuzațiile de viol aduse de reclamantă.

Gabriel Rusu
De 20 de ani, în prima zi a verii, banda de motocicliști poposește la cimitirul orașului. Liderul ei scoate o floare de la piept și-o așază peste mormântul unui polițist. În timp ce restul râd și fumează, el spune în gând o rugăciune, apoi repetă promisiunea făcută. Pentru curajul dovedit te voi respecta întotdeauna. Fetița voastră tocmai a absolvit universitatea. Soția mai suspină uneori de dorul tău. Am grijă de ele ca de familia pe care mi-am dorit-o mereu. De ce erai pe străzi în ziua masacrului?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus