15.08.2023
Silvia Ștefan
Durerea-ghem a femeilor din sat m-a încolțit iar, la priveghiul bunicului. O să rămâi singură, nu le mai căuta nod în papură, alege un fecior și gata. Te urâțești, poate vrei un prunc la bătrânețe. Întindeau foile pentru tăieței, le înșirau la uscat pe gard și nu se opreau din trăncănit. Soarele ardea, părea că le pârjolise amintirile. Urmele vânătăilor, capul plecat în fața curelei usturătoare, batjocurile înghițite când le-au ieșit cocoloașe-n mămăligă? Pe toate le-au uitat. Eu aleg să fiu fată mare, am răbufnit.

Florentina Enache
Hai că stai bine; căprioară ești, mintea te duce, sărăcia te-mpinge din spate. Dacă tonifici fesele, iei lecții de machiaj și bagi un fir de colagen în buze, te faci țuț. Cu engleza cum stai? Bine, am Cambridge-u' luat. Lasă, că nu te ia nimeni dă meditații. Vorbește cu mă-ta să facă credit să-ți iei excursie în Dubai. În zece zile ești aranjată; îți tragi iubit cool, n-ai stres minim zece ani. Zici tu că-mi găsesc sufletul pereche taman acolo? Ești proastă? Pereche nu-ți găsești, îți faci. Auzi la ea, suflet.

Gheorghiță Mircea
Creatorul lua boțul de lut, îl frământa în mână făcând biluțe, asta îl liniștea; nu exista nimic în lume, până și lui neliniștea asta i se părea ciudată. Sfere, formă perfectă, își zise și le dădu viață tușind asupra. Sferele îi țineau de urât, dar își dădu repede seama că fiind doar o altă formă a sa, nu făceau decât să îi răspundă înapoi ca un ecou. Plictisit tăie sferele și numi jumătățile bărbat și femeie. Îl distra să vadă cum se târau, se strigau oarbe. Se vor mai putea oare regăsi? Perfecțiunea era distrusă.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus