14.08.2023
Siranuș Hakobian
Mai întâi o aud: un sunet ritmic pe care-l recunosc imediat. Apoi o văd de la fereastră. Bastonul alb o precede și îi deschide drumul sigur. Mersul îi este ferm și trupul drept ca de statuie. Avem cam aceeași vârstă și este singură, ca și mine. Mi-e dragă. Azi-dimineață am sărit la fereastră: ceva era în neregulă cu sunetul bastonului care cadența cu ecou. Mă uit pe geam și văd două bastoane albe și, între ele, o tăcere blajină plină de înțelesuri. Oarba și-a găsit pereche și eu am un inexplicabil atac de panică.

Dan Banu
M-am oprit brusc în fața oglinzii și am privit înăuntru. Avea colți ascuțiți, blană deasă și picioare puternice. Se agita nervos căutând ceva anume. N-a găsit. A început să urce pe marginea din dreapta smucindu-și grumazul și grohăind ca turbat. A încercat câțiva pași pe muchea de sus, dar a alunecat și-a căzut. Marginea de alamă s-a îndoit. Îndeajuns încât să lase să iasă iedul. Lupul s-a oprit ca vrăjit, s-a făcut ghem, iar iedul s-a culcușit în blana lui ca într-o pernă. Am adormit de îndată.

Miruna Marin
Doi șlapi albi stau pe o plajă. Sunt singuri de atâta vreme. Se au doar unul pe altul, apropierea mută a celuilalt, unică mângâiere în fața vitregiei timpului. Voce nu mai au demult. Au și uitat-o. Niciun flip. Niciun flop. Furtuni de nisip le-au înăsprit trăsăturile, soarele nemilos le-a ars tălpile, ploile aproape i-au îngropat sub râuri de nămol. Se sprijină unul de altul, în această Vamă, și privesc în zare, așteptând o minune. Deodată, pași. Ai să-mi bag. Mi-am găsit șlapii de vara trecută.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus