15.08.2023
Costi Gălățanu
Luke intră în camera de comandă. Darth Vader îi simți prezența, scoase sabia și aprinse laser-ul. Vuu. Luke făcu la fel. Vuu. Doar unul va pleca viu de aici, spuse. Hchîî, hchîî, se auzi respirația Lordului Negru. Așa să fie. Zvuu, zvuu, zvuu, își încrucișară săbiile. Luke vorbi primul: mă însor, vii la nuntă? Zvuu, zvuu, zvuu. N-aș rata-o pentru nimic în Galaxie, răspunse Darth. Cine-i mireasa? Zvuu, zvuu, zvuu. Leia, cine alta? Liniște. Darth Vader stinse laser-ul. Shșî. Luke, she's your sister.

Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Primele săptămâni au fost groaznice. Foamea îi dădea ghes. Regreta că se îndeletnicise doar cu cetitul cărților și că nu amestecase mai des într-o oală, după cum o îndemnase veninos mătușa Ana. Prea târziu însă. Nu-i dăduseră de acasă o oală, nu avea în ce amesteca. A cumpărat o biată tigaie și niște cartofi. I-a prăjit pe reșou, în cameră. A adăugat sare, piper. Aveau un gust searbăd. I-a înfulecat totuși. Vă știu eu, veniți la facultate să găsiți pe cineva și să vă măritați, le-a zis a doua zi proful la curs.

Daniela Rusu
Cum se deschise prăvălia, cum o zbughi înăuntru. Săru mâna. Găsit perechea, vă rog. Femeia oftā. Fănică, eu ți-am zis că 'mneata cauți greșit. Aici se vine doar după bere și țigări. Mergi de catā la vecine, la hora, la baltā. El făcu botic. Hai, Mārie, de câte ori să-ț zîc: eu ca tine alta nu găsesc. Numa tu știi să molfāi gume, să scoți lācate. Glasul tău mă ciripește ca o zână. Nu vrei să mă gâdili? Ea apasă butonul de panică. Lasă poezia, Fane. Du-te. Sirena se opri, la fel și sughițul. Dar insist să ne iubim.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus