16.08.2023
Arthur Ianoși
Despărțirile dor. Ca bătaia. Costeluș rămăsese singur și debusolat. Știa de ce are nevoie. De un bătut pe spate, tandro-lacrimogen, gen Eugen. Că așa era Eugen al nostru plămădit. Un amestec empato-dărnicos, gata să fie acolo pentru tine chiar dacă n-aveai nevoie. Un fel de omu' paingăn atârnând pe umerii tăi sub pretextul că mai bine să-l ai decât să nu. M-a părăsit frate. Ce mă fac? Faci ce-a făcut tata. E pansament curat, jur. Ce? Te faci muci și suni toate curvele cu nume de bărbat din telefon.

Mariana Gavriliu
Văd că habar n-aveți. Se face așa: Calculați numărul de ani dintre momentul în care începeți să vă căutați pereche și cel maxim în care ați vrea să vă împerecheați definitiv - să zicem între 18 și 34, ar fi 16 ani. În primii 6 ani (37 la sută din interval), refuzați tot. Finalizați apoi imediat împerecherea cu prima variantă mai bună decât cea mai bună din primii 6 ani. Asta-i tot, simplu ca bună ziua, am văzut eu într-un TED. În caz că deja e prea târziu, puteți calcula retroactiv, dar s-ar putea să vă ofticați.

Nelida Holban
Fii deșteaptă, îi spun fiică-mii. După ce oarecum îl cunoști, fă-i o analiză SWOT. Și vezi ce pui la puncte tari. Nu te uita să fie frumos și vânjos, astea-i trec. Toți rămân fără pătrățele, toți ajung să stropească colacul de la budă. Să nu te încânte cum sărută, cu aceleași buze te poate minți la fel de frumos. La amenințări ține seama de reputație și de cota de piață. După asta, treci la compatibilitatea între zodii. Tu așa ai făcut? Da. Cât de compatibili sunteți voi? 1%. Păi, și? Și ce, au trecut 35 de ani deja.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus