16.08.2023
Beatrice Crețu
Dai un search cu vrăjitoare disponibile în zona ta. Câteva sute de euro, rapid, discret și Tanța îți face un descântec, te pune să ții post, să dormi cu păr de inorog sub pernă și să înghiți căței de usturoi nemestecați în nopțile cu lună plină. Și neapărat să te uiți la tine dezbrăcată în oglindă și să spui incantațiile pe care ți le-a scris ea cu pană de corb în cerneală roșie pe un bilețel. După ce într-un final vine prințul, îți dai seama că parcă nu-ți place de el că tu ești oricum indisponibilă emoțional.

Răzvan Drăgoi
Răspunsul la această întrebare, ca și la toate întrebările fundamentale despre viață, dragoste, Univers și orice altceva, este 42. După durată, curva și câinele sunt capetele ideii de pereche. După intensitate, soacra și copilul. După adrenalină, amanta și soțul ei. Spre a găsi perechea, sunt două metode: printr-un plan sau prin baftă mistică. Planul, chiar bun, poate da greș, nimeni nu-i o sumă de criterii și atât. Cel mai rău, cred, e să fii Eminescu, care este atât mort, cât și nepereche. Of.

Aurelian Țolescu
Mi-am luat bocanci din timp, cu șireturi, să pot lucra burta prin aplecare, oftat și suduieli. N-a fost să fie, zăpadă și gheață ioc. Am mers în pantofi până prin februarie când a dat o spuzeală de zăpadă. Am zburat la bocancii noi, frumoși și dichisiți și am găsit două încălțări de picior stâng. Duminică am fugit la magazin. Hai domnule că ne-ai stricat vânzarea. Vă așteptăm de 4 luni cu bocancul în depozit. Luați dreptul, dați-ne stângul și sănătate. Era frumoasă și am revenit să-mi iau șlapi.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus