17.08.2023
Iulia Anastasia Roșca
Măi mamă, ascultă la mine, că n-am îmbătrânit degeaba. Ai niște apucături prea nelalocul lor, d-aia nu se lipește nimeni de tine. Mai termină și tu cu pantalonii ăștia largi cu turul jos de-ți ies chiloții p-afară. Mai piaptănă cozile, fi-ți-ar rasta, că arăți de parcă ești jegoasă. Câinele a devenit o problemă. Stai toată ziua bot în bot cu el, dormiți pe aceeași pernă, mergi oriunde cu el, ca o obsedată. Și cel mai grav, mănânci numai în pat, până și ciorbă, ca neoamenii. Ei, ce zici? Ți-ai luat pastilele de cap?

Alex Caragian
Un personaj călătorește-n timp și se informează de o întâmplare care trebuie împiedicată și care este și singura cale prin care versiunea sa ce a călătorit în trecut să dispară, deoarece călătoria nemaiavând rost, nu va mai avea nici loc, iar evenimentul nu se va întâmpla-n viitorul ce va fi decuplat de prezentul actual, în ipoteza existenței multiplelor realități, consecința infinitelor variante ale acțiunilor și așa misiunea va avea succes. Problema e-n ce culoare să vopsească mașina timpului?

Marian Bircea
Tensiune mare, atmosferă apăsătoare, privirile cu subînțeles și fum de tutun. Au rămas numai ei doi, prieteni și rivali în același timp, toți ceilalți ne-am retras fiindcă un joc nu ar trebui să atingă asemenea cote de paroxism. Miză uriașă. Sec. Ce ai? Perechi. Ași cu popi. Tu ce ai? Perechi sălbatice. Dame cu dame, patru în total, mi se arată o noapte romantică. Deci? Învinsul pune mâna pe telefon. Iubito fă-ți bagajul, în noaptea asta dormi la George. Iar m-ai pierdut la poker?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus