19.08.2023
Paul Dârvariu
Da, fată, mă mărit. În tramvai l-am cunoscut. Mi-a cedat locul, s-a prezentat și, hop-țop, m-a invitat la restaurant. E rapid tare: la a treia întâlnire, mi-a pus pe deget inelul. Dacă-i tânăr? Neh, știi că nu-mi plac puțoii. Bate spre 50. Nici prea frumos nu-i: chelie, burtică, ochelari. În schimb e foarte cult. Normal, e bibliotecar, fată. Dacă ai ști cu câtă pasiune îmi vorbește despre Heidegger și toți ăia. Noroc că nu-i bogat: ați fi zis că mă mărit din interes. Eu nu concep să fiu bârfită.

Ruxandra Coman
Unde e Mămica? S-a rătăcit ca o jucărie căzută pe după pat sau poate s-a stricat, ca o mâncare uitată vara pe aragaz. Mămica e pierdută, ca plușul ăla care a căzut din cărucior. E aici, au strigat ei, dar era doar un corp în formă de Mămica. Ea era în her happy place. Atunci au scos rugul în timp ce strigau dă-mi, fă-mi, pune-mi, pupă, schimbă, șterge. Și ea a zis, sunt doar un om, vă rog. Întoarce-te, fără tine casa se deșiră. Mămica deschide ochii. Vreți clătite? Și casa și-a tricotat un soare.

Caterina Tudorache
Un dromader fuma liniștit pe terasă. Leneșul veni în grabă. Domnu' șef, pârșul de la masa 5 face gălăgie și vrea să discute cu managerul. Cică are o muscă în ciorbă. E nervos și zice că ne face reclamație. Dromaderul căscă lung și se îndreptă legănându-și cocoașa spre masa 5. Pârșul urla. Nu concep să am o muscă în ciorbă. Bună ziua. Deci, care e treaba cu musca? Părșul dădu capul pe spate, să cuprindă tot dromaderul. Înghiți în sec. Păi nu concep să am o muscă în ciorbă. Vă rog să mai aduceți două.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus