20.08.2023
Iulia Biro
La doi ani de la încheierea contractului de căsătorie, cum e legea pe MP2LS, ZiZi și LeMe s-au închis în dormitor, să conceapă un copil. Familiile lor erau adunate în living. Doi polițiști păzeau ușa dormitorului, care a rămas închisă timp de trei zile. Au stat doar ei, s-au hotărât, și-au făcut datoria față de planetă. Când s-a terminat timpul, au înapoiat polițiștilor cataloagele legale de piese pentru copii, cu selecțiile lor înregistrate, apoi s-au sărutat și și-au apăsat reciproc butoanele de somn-8-ore.

Nicole Brunel
Ba vei concepe, îi spuse ferm chiromanta. Va fi lung, complicat și traumatic. Șapte ani și șapte fertilizari in vitro. Și, după, voi reuși? șopti cu un zvâcnet în ovare. Da, vei da viață. O îmbrățișă extatic, îi lăsă toți banii pe care îi avea și, plutind pe un norișor, plecă să își trăiască cei șapte ani apocaliptici. Bullshit. N-a fost la nicio chiromantă. Nimeni nu i-a putut spune de care parte a baricadei va încheia lupta. S-a făcut cioburi și, da, s-a reaglutinat de fiecare dată. Pentru că nu a avut încotro.

Mihaela Palaloga
La Diacritica Veselă, cârciuma literelor din alfabetul oficial și uneori, dar nu ziceți la nimeni, din cel informal, era o seară ca oricare alta. Dezbateri pe teme literare, bârfe și comentarii pe noile cuvinte din DOOM. S-a lăsat însă cu puncte-puncte atunci când X a sosit țanțoș la braț cu O. Îi promisese înainte lui E că se va așeza la casa lui și că o va aștepta oricât va fi nevoie. Ce a urmat? È și-a luat un accent grav, a ieșit și a lăsat literele în aer. Toți știau că ea nu poate concepe.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2023, grupul are 11.680 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus