14.10.2023
Elena Fermuș
Să fii elegantă. De parcă eu aș fi ca voi, mi-am zis în gând. Sunt săracă. Cu banii din pușculiță abia am luat o rochie. Pantofii de anul trecut sunt încă buni. Îi port doar duminica. Am ajuns în toiul petrecerii. Mulți invitați. Copii mari de bani gata. Mult prea mari. M-au privit de sus. Le-am zâmbit de jos. Pot să fac asta. Ei nu ar ști cum. Nu au pușculițe. Doar carduri alimentate de ăia bătrâni. Nu-și pot construi singuri propriile duminici. Am plecat desculță de acolo. Sunt cu picioarele pe pământ. Sunt bogată.

Andreea Șerban
Duminica veneam repede de la joacă și nu mai plecam deloc după masa de prânz. Stăteam cu sufletul la gură să îmi primesc porția săptămânală de 5 minute de desene animate. În acea zi mai era și vreme urâtă și nu ieșisem nici dimineață. M-am așezat cu mare speranță la televizorul alb-negru, învelită în păturica pufoasă. Am văzut tot jurnalul. Am aflat pe unde au mai fost conducătorul iubit și tovarășa. Apoi, a urmat genericul cu pisoiul Tom care aleargă după șoricel. După tândâm-tândăm s-a oprit curentul.

Florentina Ghițescu
Dragă jurnalule, mi-a fost dor de tine. Se termină vacanța de vară și doamna o să ne pună iar să facem o compunere: cum mi-am petrecut vacanța. Nu are foarte multă imaginație doamna noastră, dar măcar e frumoasă. Nu e tânără, are 30 ani. Mama zice că are ochi alunecoși. dar mie nu mi se pare, stau pe loc. Sunt verzi, ca marea de la Mamaia. Când nu vorbesc cu tine îi trimit scrisori băiatului cu care am făcut castele de nisip. El are ochii albaștri. Acum trebuie să închei, mă strigă să ies în fața blocului.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus